İslamda kız erkek ilişkileri tanışma

İslamda kız erkek ilişkileri tanışma

oslo
Merhablar.Şimdi iki müslüman kız ve erkek nasıl arkadaş olup sünnette uyabilir ki?Benim gördüğüm kadarıyla dini vecibelere bağlı itikatı sağlam bir bayanın erkek arkadaşıda olmuyor.Nasıl evlilik oluyor?Nasıl arkadaşlık başlıyor?


Cevap: İslamda kız erkek ilişkileri tanışma

Hoca
Evlilik yolları çoktur.
Birileri tavsiye eder, Damat adayı kızı her hangi bir yerde görür beğenir, Erkeğin ailesi kızı görür vs..
Ön görüşme yapıldıktan sonra istenir.
Ama şimdi ki gençler bu yoları pek beğenmez oldular.
Kendi birilerini bulur, sözde arkadaş olur! , bir kaç ay (hatta sene) beraber gezer sonra kararını verir.
eski usul daha sağlıklıydı, boşanmalar azdı.
Allah Tealadan dileğim, mümin ve minelere hayırlı eş nasip etsin.amin

(kız erkek arkadaş olmaz bu arkadaşlık değil fuhşiyattır)


Biriyle Tanışma şekli

Kayıtsız Üye
Biriyle evlenme niyeti ile, telefonda konuşmak caizmi? Yani tanışmak için?

Birde mesela sınıfta oturuyor kız herkesin içinde. Ve bir oğlan gelse, seninle tanışmak istiyorum dese (evlenme niyetiyle) herkesin içinde konuşmaları yani tanışmaları caizmi?

2. Soruda yanındaki insanlar o kızı ve oğlanın konuştuklarını anlamıyorsa (yani başka bir dilde)

(Buarada tanışmadan kastım; adın, nerelisin, neyi seversin, gibi..)


Yorum: İslamda kız erkek ilişkileri tanışma

muvaffak
Ailelerin haberi olmadan ikili ilişkileri ilerletip halvet kalmakta iki kişinin de sakınca görmemesine varı konuşmalar caiz değildir. Daha iyi tanıyabilmek adına telefonla evlenmeye niyetlenilen kişiyle haddi aşmadan konuşmakta sakınca yoktur. Peygamber evlenilecek kişiyi tanımayı tavsiye etmiş, aşırısını reddetmiştir. Bir kişinin bir kişiye "seninle tanışmak istiyorum" demesi ciddiye alınacak bir durum değildir. Araya tanıdık, kendisine güvenilen biri aracılığıyla haber verilip sonrasında ailelere haber verilmesi uygun olandır. "Nerelisin, neyi seversin" gibi sorular evliliğe götüren ciddi sorular değildir. Bunlar ciddiyet içeren sorular değildir. Bu şekilde kurulan ilişkinin sağlam olma ihtimali zayıftır, tavsiye edilen değildir.


Kayıtsız Üye
Anlamadım.. sınıfta olmaları halvetmi oluyor başka insan olsada ama aileden kimse yoksa veya kafede mesela?

ve ailenin haberi olmaması kesinlikle caiz değilmi her ne türlü tanışırsa?


muvaffak
Sınıfta başkaları varken halvet olmaz. Kafe gibi yerlerde oturulacaksa aileden birinin aynı masada oturma şartı olmadan aynı mekanda olması tavsiye edilendir. Eğer iki kişi de evlenmeye niyetliyse bundan ailelerin haber edilmemesinin bir anlamı yoktur. İşin resmiyete dökülmesi adına ailelere haber verilmesi gerekir. İlk tanışma anından sonra haber verilmese de anlaştıktan sonra ailelere haber verilmesi lazımdır.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm. Evlilik niyetiyle bana takvasıyla dini davranışlarla uygun olan bir erkekle konuşuyorum. Ailemin haberi yok tanıma amaçlı sadece konuşma ile kısıtlı da olsa çok pişmanlık duyuyorum. Eş adayı beni çok seviyor benden 8 yaş büyük ve çok kıskanç birisi. Kız arkadaşlarımdan bile kıskanıyor beni. sinirlenince gözü bir şey görmüyor bana küfür bile edebiliyor. Beni çok kırıyor ertesi gün pişman olup özür diliyor ama sonra yine aynı şekilde devam ediyor. Bu durumun uzakta kalmakla aklının bende kalmasıyla alakalı olarak sinirli tavrı olduğunu ve evlenince bu şekilde olmayacağını söylüyor. ama ailesini de tanıyorum hiç sevmiyorum onlara içim ısınmadı bazı sebeplerden dolayı. Onu da kaybetmek istemiyorum bu sebepler hariçinde bana istediğim takvalı yaşantıyı sunabileceğini düşünüyorum. Bir yandan da bu şekilde aileden habersiz konuşmaktan da çok kahroluyorum. Bana akıl verir misiniz çok arada kaldım.


Omer Faruk
< Selamün aleyküm. Evlilik niyetiyle bana takvasıyla dini davranışlarla uygun olan bir erkekle konuşuyorum. Ailemin haberi yok tanıma amaçlı sadece konuşma ile kısıtlı da olsa çok pişmanlık duyuyorum. Eş adayı beni çok seviyor benden 8 yaş büyük ve çok kıskanç birisi. >
Sakın güzel kızım,

Böyle bir evlilik senin için hüsran olur. Anlattığın doğru ise aile danışmanı bir amcan olarak böyle yüzlerce evlilikle karşılaştım. Güzellikle alakanı bitir.

Anlıyorum, kızlarımız fıtratları gereği duygusallığa düşkün, tıpkı erkeklerin fıtratları gereği cinselliğe düşkün olduğu gibi. Bu iki zafiyet erkekleri ve kadınları yanlış yapmaya zorlar.

Hele ailenin haberinin olmaması güvenlik açısından tam bir felaket. Genç kızlarımız tanışsın, tanısın öyle evlensin. Ama bunun İSlam’a göre şartı bellidir. Bu anne ve baba nezaretinde olur. En kötü anne baba bile evladının iyiliğini ister.

Biz bu tür ilişkilere AŞKIN GÖZÜ KÖRDÜR SENDROMU deriz. Şimdiden sana öfkelenen (haklı bile olsa) birisi evlilikte ne yapmaz ki… Lütfen güzel kızım iyi düşün taşın, büyüklerine danış. AKsi takdirde büyük hüsran yaşarsın.

Selametle kal…


islamda kizla tanismak, islamda kadinla tanismak

Yorum yapın

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();