Kafamda hep kötü düşünceler, korku, sıkıntı var nasıl kurtulabilirim?

Kafamda hep kötü düşünceler, korku, sıkıntı var nasıl kurtulabilirim?

deryacik93
Iyi gunler, bir sûredir icimde korku var, olumsuz seyleri gorup duyunca hemen etkileniyorum ve bir sure kafama takiyorum, ve durmadan düşünüyorum, ne kadar da dusunmiyeyim desem de kafamdan cikartamiyorum… Kendimi çok sikkintili, ruhum daraliyor sürekli dualar okuyorum rahatliyorum ama halen tam iylesemedim !! Belki gunah isliyorum ama bazen aklimdan gecirtiyorum eski gunlerimi ozledim diye, ALLAH’a hamd olsun en onemlisi saglikliyim ama ruhi yonden kotuyum !!! Kotu dusuncelerden uzak durmak istiyorum durmadan düşünüyorum..ALLAH’in bana belki verdigi bir imtihandir basarmak istiyorum, ve nasıl basarcagimi bilemiyorum, bazen umitizlige kapiliyorum, yakinda evlencegim esime yansitmak istmeiyorum, hep mutlu olmasini isterim, bole olunca kendime guvenimi kayip ediyorum sanki hastaymisim gibi hisediyorum… ne okumam lazim acaba ? nasıl dua etmem lazim?


Yanıt: Kafam da hep kôtu dusunceler, korku, sikinti var nasıl kurtulabilirim?

Şema
Kötü düşüncelerden kastın nedir anlamadık kardeş.
Ama yinede kötü düşünceye sebep olan kendi nefsindir/şeytandır.
Nefsten uzak durmak sana aid ama şeytanı Ayetelkürsi, felak ve nas süreleri ile kovabilirsin.
Allah c.c. sana yadım etsin.


Cevap: Kafam da hep kôtu dusunceler, korku, sikinti var nasıl kurtulabilirim?

deryacik93
Yani gelecekler ilgi hep bôlemi olcam, evlenince bôle olursam eşim istemez beni belki diye korkular geliyor aklima !!! Mesela bir sitede bir sey okuyayim hemen etkileniyorum ve korkuyorum acaba bende bu halde olurmuyum veya olemiyim diye kendi kendime soru soruyorum !! Dualarinizi eksik etmeyiniz


Cevap: Kafam da hep kôtu dusunceler, korku, sikinti var nasıl kurtulabilirim?

islamdostu
< Yani gelecekler ilgi hep bôlemi olcam, evlenince bôle olursam eşim istemez beni belki diye korkular geliyor aklima !!! Mesela bir sitede bir sey okuyayim hemen etkileniyorum ve korkuyorum acaba bende bu halde olurmuyum veya olemiyim diye kendi kendime soru soruyorum !! Dualarinizi eksik etmeyiniz >
Aynı şeyler karşı taraftada var emin ol:)
Kendine biraz güven ve Allah’a tevekkül et


deryacik93
ALLAH kabul etsin ediyorum ama sanki yeterli değil gibi, gunahmi isliyorum ki de bu sikkintidan bu dusuncelerden kurtulamiyorum 🙁


HAMMADUN
Eğer sen, tüm eksik sıfatlardan münezzeh bir ilah gibi, günah işlemeyip, işlediği günahlardan dolayı tövbe etme ihtiyacı bile duymayan bir kul olsaydın…..

KEHFSURESİ 26’ncı Ayet-i Kerime.

De ki: Ne kadar kaldıklarını Allah daha iyi bilir. Göklerin ve yerin gizli bilgisi O’na aittir. O’nun görmesi de, işitmesi de şâyanı hayrettir. Onların (göklerde ve yerde olanların), O’ndan başka bir yöneticisi yoktur. O, kendi hükümranlığına kimseyi ortak etmez.

O hiç kimseyi kendi hükümranlığına ortak etmez, etmesine AMA peki;

Allah’ın ortakları olurmu…..???

allah-u Taala’nın ortağı olmaz. Ancak allah-u Taala kudret eliyle, gayb olan şu alemde, sadece ve sadece işlerine halis bir niyet ile başlamış insanlardan, ortak olanlara ortak olur.

Ne demek şimdi bu…..???

Şu demek. allah-u Taala, insanlardan nefsini kırıp, başka bir insanla ortaklık yapıp İSLAM ŞERİATI dahilinde ortaklık tesis edenlere, bir fazlası olmak üzere ortak olur. Bu ortaklık, ortaklık yapan kişilerin İSLAM ŞERİATI, HAK ve ADALET dahilinde oldukları sürece devam eder ve o ortakların her biri gönüllerinde bir huzur ve surur hissederler.

Ortaklardan her hangi biri, şu yada bu şekilde, İSLAM HUKUKU’ndan ayrılır, nefsine tabi olursa. O vakit En büyük ortak olan allah-u Taala, Ortaklıktan ayrılır ve o boşluğu şeytan doldurur ki; O ne kötü bir ortak ve ne kötü bir akıbettir.

Eğer içinde bir sıkıntı, bir acelecilik, bir belirsizlik, bir huzursuzluk hissedecek olursan bilki, şeytan aleyyullana iş başında, acaba şöylemide böylemi….??? Belki şöyledirde böylemidir….??? Acaba günah mı işliyorum….??? Her zaman karşında bir tastikçi olarak Şeytan Aleyyullana.

Evet, evet, bu kafana takmaya değer.

Evet, evet, zaman yetmeyecek gördünmü sen, acele et.

Evet, evet, Bu işte bir iş var. Yoksa öbür iştemi bir iş vardı.

Evet, evet içim daraldı, bu daralmayı nasıl ötelesem.

Evet, evet, ümitsiz vakayım ben hiç ümidim kalmadı artık.

Bir bakmışsın, şeytanın oyun alanında, şeytanın oyuncağı oluvermişsin.

Sen bilmezmisinki, Rabbin seni alemlerin üzerinde bir değerle halketti.

Sen bilmezmisinki, Rabbin seni alemlere halife kıldı.

Sen bilmezmisinki, Rabbin seni değerce meleklerden de üstün yarattı.

Ateşten yaratılmış, benlik davası güden, rabbine asi olmuş, lanetli bir varlığın elinde oyuncak olasın diyemi….???

Şöyle bir bak kendine, SEN RABBİN İÇİN NE KADAR DA DEĞERLİSİN. Hatta ÖZELSİN. Peki sen seni bu kadar değerli ve özel yaratan rabbine ne kadar değer verip özel davranabiliyorsun. Yoksa şeytan aleyyullana’nın vesveseleri, seni çok ÖZEL YARATAN, ÖZEL DOSTUN’dan ayırmaya yetebilirmi….???

Ne dersin…. Ne kadar özel olduğunun farkındamısın….??? Ne huzursuzluğundan bahsediyoruz o zaman. Huzur için rabbinin dostluğu size yetmiyormu’da şeytanın vesvesesine itibar ediyorsunuz.

Hakikaten şeytanın vesvesesine, bundan sonrada itibar edilebilirmi….???

Allah cümlemizden razı olsun. Amin.


deryacik93
ALLAH razı olsun paylasim için !! ama vesvese geldiği an ne yapmam lazim ?bu kotu dusunceler aklima geldiği an ?


HAMMADUN
Kalbindeki masivaları temizlemeye çalışacaksın. O masivalar temizlendikçe, Rabbinin nuru yerleşir oraya ayna gibi olur. Zatını zatına mirad edinirsin. allah-u Taala’nın ahlakıyla ahlaklanırsın ve o zaman kalbinde temizleyemediğin yer kadar şeytana yer kalmış olur ki; kalbinde, o zaman şeytanın sesi çok cılız ve soluk çıkar. Duymazsın bile. Duysan bile cahilane gelmeye başlar. Cahilane gelen hiç bir söze de aldırış edici değilsindir zaten.

Allah cümlemizden razı olsun. Amin.


Ufkuaçık
Allah’a hamdolsun ki ben her zaman pozitif düşünürüm.Böyle bir sıkıntımın varlığı söz konusu değildir.Güzel düşünen hayattan zevk alır…


deryacik93
ALLAH razı olsun Hammadun cevap çok iç açici !!! InsALLAH temizlicem, namaz , kuran, dua , ile basaracam !!!

ufkuacik bazen ne kadar positif dusunursen dusun olmuyor 🙁


Ufkuaçık
Beyninizi pozitif düşüncelere odaklarsanız pozitif düşünceler hasıl olur.Beyin nasıl boşaltılır tekniğini bilmeniz lazım…


deryacik93
Bilgilerinizi paylasirsaniz sevinirim !! malesef teknigini bilmiyorum yardımcı olursaniz sevinirim !


HAMMADUN
Tekniği öncelikle niyyettir. MUMŞEMA’da olmanız bile niyette bulunduğunuzun göstergesidir. Birinci merhaleyi zaten aşmışsınız.

İkinci merhale kendin bilmektir. Yaratılış gayeni bilmektir. Yaratana hamdedebilmektir.

Üçüncü merhale zan etmemektir. hüsnü zanda bulunabilmektir.

Dördünce merhale en çirkin şeylerde bile bir güzellik görebilmektir. Peygamber efendimiz bir gün yürürken bir köpek leşine rastlar ve ne güzel der. Sahabe şaşırır. Bu leş içinmi güzel buyurdunuz derler. Dişlerini görmüyormusunuz ne güzel der. Leşte dahi güzelliği görebilmektir.

Beşinci merhale hayrında şerrinde rabbinden geldiğini, hayırda şer, şerde hayır olabileceğini bilmek, rabbinin hikmetinden sual etmemektir.

Altıncı merhale ibadet ve taatlerde huşu içerisinde olabilmektir.

Yedinci merhale…. Biz çok saydık, inşaAllah bir kaç merhalede siz sayınız bundan sonra.

Gönlünüzü rabbinize açınız, o size daha ne merhaleler nasib eyleyecektir inşaAllah. Allah cümlemizden razı olsun. Amin.


nokia6230i
"Huzur kaçıran vesvese balonu üzerine Şeytan başka yollarla İslamî hayattan alıkoyamadığı temiz ve titiz insanları, şişirdiği vesvese balonlarıyla şaşırtmaya çalışır.

Bir de bakarsınız ki; hassas insan abdestinden, guslünden, namazından şüphe etmeye başlamış, hayaline hücum eden çirkin manzara ve kötü sözlerden rahatsızlık duyarak kendinden şüphe eder hale gelmiş.
Önce bu gibi rahatsızlıklar insanın bazı devrelerinde maruz kalabileceği geçici imtihanı olarak kabul edilmeli, mühimseyip de zihni bununla meşgul etmemeli, sebepsiz yere vesvese balonunu şişirmemelidir.
Böyle bakılırsa, vesveseden korkulmaz, geçici bir imtihandır, diyerek üzerinde durulmaz. Bu durumda ne olur? Bu ilgisizlik sebebiyle vesvese, boğmak istediği insanı bırakmak zorunda kalır. Çünkü şeytan, ilgi görmediği yerde boşuna uğraşıp durmaz.
Ne var ki insanlar bazen şeytanın zorla telkin etmeye çalıştığı vesveseye korku ile ilgi gösteriyor, abdestinden, guslünden şüpheye düşüyor, hayal alemine akseden kötü sözler, pis manzaralardan dolayı endişeye kapılıyor, "Eyvah ben çok bozuldum galiba" diyerek evhama giriyor, huzurunu kaçırıyor. Şeytanın istediği ortamı böylece kendi kendine hazırlıyor.
Halbuki vesvesenin en birinci ilacı, önemsememek, meşgul olmamak, ben vazifemi sünnete uygun şekilde yapıyorum, diyerek konuyu kapatmaktır.
Mesela; abdest alıyorsunuz, guslediyorsunuz, fıkıh kitapları abdestin, guslün sahih olma şartlarını ve sünnetlerini sıralamış. O şartları yerine getirdiniz mi, mesele bitmiştir. Buna rağmen öyle mi, böyle mi şeklindeki ihtimallere değer verirseniz, şeytana ümit vermiş olursunuz. Sizdeki paniklemeyi gören şeytan, sizinle meşgul olmaya devam eder. Bu sebeple deniyor ki:
– Guslederken ağız ve burun içi ıslatılır, bütün vücutta kuru yer kalmadan yıkanmış olursa, gusül yapılmış, temizlik temin edilmiş, görev bitmiş olur.
Bunun vesveseye son veren şekilde yapılması ise üç defa ağız, üç defa da burna su çekmek, bundan sonra da baştan aşağıya yine üç defa sayılacak şekilde su dökünüp tüm bedeni kuru yer kalmaksızın yıkamak. Bundan sonra vesveseye yer kalmadığını kabul edip meseleyi bitirmek.
Şeytan ne kadar feryat ederse etsin, ne kadar kuru yer kaldı derse desin kıymeti yoktur. Çünkü temizlikte kemal sayısı olan organları üçer defa yıkama yerine getirilmiş, sünnet tamamlanmış, yapacak başka bir şey kalmamıştır!..
Şayet, üçer defa yıkadığı halde bilmeden kuru yer kalmış dahi olsa, Allah’ın affına layık olur, günah söz konusu olmaz. Çünkü bilmediğimiz eksiklikten Rabb’imiz kulunu sorumlu tutmuyor. Efendimiz’in müjdesi çok nettir:
– Ümmetimden hata ve unutmanın günahı affedilmiştir!..
Sünnet sayısı, ibadette kemal derecesidir. Abdest alırken, guslederken üçer defa yıkadınız mı, kemaliyle yapmış, yapılacak başka bir şeyi bırakmamışsınız demektir. Artık zihninizde oldu mu, olmadı mı gibi bir vesveseye yer vermemelisiniz. Bundan dolayı Bediüzzaman Hazretleri:
– "İlim vesveseyi kovar, cehil ise davet eder!" buyuruyor. İlim, arz ettiğimiz gibi üçer defa yıkamayı kafi buluyor, bundan sonrasındaki vesveseyi kovuyor, mühimsemiyor, ama cehil, bilgisizlik mühimsiyor, olanı olmadı diyerek vesveseyi davet ediyor, işi zora sokuyor.
Evet, ihtimaller en çok üçe kadar uzayabilir. Üçü de geçecek olursa o artık ihtimal olmaktan çıkar, evham olur, vesveseye dönüşür. Üçü tamamlayan kimse:
– Eeee.. oldu artık!.. dedi mi, o iş olmuştur. Eksik bile kalsa, bir hak mezhebe uygun düşer, deyip Rabb’imizin affına sığınmak, vesveseyi böylece zihnimizden söküp atmak gerekir. Çünkü vesvesede kulun isteği yoktur, şeytanın zorlaması vardır…(Ahmet ŞAHİN ZAMAN GAZETESİ) "


Ufkuaçık
Zihnimiz yorucu bir şeyle çalışırken veya bir iş yaparken, çalışma süresi bir saati geçmeden, bir süre başka şeylerle uğraşırsak, hem kafamızı dinlendiririz, hem de yeni bir şeyler öğrenmiş veya yapmış oluruz. Bir taşla iki kuş vururuz.
Örneğin beynimizi yorucu çalışmaların arasında, yorucu olmayan ve ruhumuzu okşayan şeyler okumak, yahut bedenimizi çalıştırmayı gerektiren bir şeyler yapmak gibi..
Hele Kur’an okumak, hem beyni dinlendirir, hem ruha hayat ve huzur verir, hem de Kur’an okumak ibadet olduğu için bize sevap kazandırır, günahlarımızın affına vesile olur. Allah’ın bizden razı olmasını ve bize yardımcı olmasını sağlar. Allah’ın yardım ettiği kimseler her zaman her hususta başarılı, kârlı ve mutlu olurlar.
b) – Gördüğümüz şeylerle de beynimiz arasında sıkı bağlar vardır. Gönlümüze ferahlık veren her manzara ve görünüm beynimizinyorgunluğunu giderir.
Düşünerek güzel şeylere ve tabiatın güzelliklerine bakmak her-şeyin güzel yanını görmek, beynimizi dinlendirdiği gibi, gönlümüze de şenlik verir ve sıkıntılarımızı dağıtır. Yeter ki, baktığımız şey bakılması yasak olanlardan olmasın. Rengarenk güzel çiçekler hem dinlendirici, hem ruhu ferahlatıcı hem de ilham kaynağıdır.
c) – Gördüğümüz şeylerle ruhumuzun da sıkı bağlantısı vardır. Kırların rengarenk çiçekleri, ovaların atlas gibi bitki örtüleri, ormanların yemyeşil görünümü, denizin dalga dalga mavi sulan, şırıl şırıl akan sular ve doğada Allah’ın yarattığı bütün güzellikler karşısında ruhumuza neşe dolar, beynimiz derinleşir, sinirlerimiz yatışır, ufkumuz genişler, görüşümüz derinleşir, zekâmız keskinleşir, gön lümüz şad olur.

Çalıştığımız yerde yukarıdaki güzelliklerin hiçbiri olmasa bile, yine de gördüğümüz şeylerin güzel yanlarını bulur, bunlarla beynimizi dinlendirir, gönlümüzü şenlendiririz. Gerçekten her şeyde mutlaka bir güzellik vardır. Çünkü Her şeyi yaratan Allah, hiçbir şeyi güzellikten tamamen yoksun bırakmaz. Gizli de olsa onda mutlaka bir güzellik vardır. Yeter ki, biz bakmasını bilelim ve gördüğümüz şeylerin güzel yanını görelim.


Ufkuaçık
Bazen, "Kafam yoruldu” deriz. Gerçekte yorulan kafa değil, kafamızın içindeki beynimizdir. Kimi zamanlarda beynimizi yorucu bir konu üzerinde çalışmayı uzatmak beynimizi yorar. Bazen de bir anda bir birbirinden ayrı ko nular üzerinde düşünmemiz beynimizin dengesini bozar, onu daha çok yorar. Tıpkı birbirleriyle uyuşmayan zıt yemekleri yediğimiz vakit midemizin yorulup rahatsız olduğu gibi.
e – Beyni -yoran sebep ne olursa olsun- dinlendirme yöntemlerinden biri de kafamızdan yorucu şeyleri çıkarıp beyni yani kafamızı boşaltmaktır. Beynimizin yorulduğunu fark edince hemen duralım. Zihnimizdeki ve hatırımızdaki Her şeyi hatta kendimizi bile unutmaya çalışalım. Kendimizi uyumuş hatta ölmüş bilelim. Beynimizi tamamen boşalttıktan sonra gözümüz kapalı 10-15 dakika kadar hareketsiz duralım. Gözümüzü açtığımızda kendimizi ve beynimizi dinlenmiş buluruz.

İsterseniz bu yazıyı okuyunca hemen denemesini yapın. Biraz sonra kendinizi dinlenmiş bulur, sözümüzü doğrularsınız.
Bu yöntem hem pratik, hem kolay, hem de az zaman ister.
f – Ilık su ile banyo yapmak beynimizi ve bütün vücudumuzu dinlendirir. Sık sık yıkanmak hem temizlik, hem genel sağlığa yararlı, hem de yorulan bütün organlarımızı ve beynimizi dinlendirme yoludur.
g – Beynimizi dinlendirmenin en garantili yolu uyumaktır. Konumuzun başında da değindiğimiz gibi, insan -uyumuyorsa- dinlenirken bile beyni çalışır ve oksijen tüketir. Madem ki dinlenirken de hareket ediyoruz, görüyoruz, işitiyoruz, hissediyoruz, birçok şeyler hatırlıyoruz ve düşünüyoruz. Bütün bunlar, beynin görevi ve faali yeti olduğuna göre, dinlenirken de beynimiz çalışıyor demektir.
Beyin, gerçek anlamda ancak uyurken dinlenir. Zaten uyuyan, vücudumuzun diğer organları değil, beynimizdir. Vücudumuzdaki bütün organlarımıza canlılık veren, hareket sağlayıp onları çalıştıran -sinirlerimiz aracılığı ile- beynimizdir. Çünkü organlarımız, beynimizin, ruhumuzdan aldığı emirleri ve görevleri yerine getirebilmesi için kullandığı aletleri ve hizmetkarlarıdır. Kalb, hazım cihazları ve böbrekler gibi irademiz dışında çalışan organlarımız hariç.. Bunlar uyurken de çalışır. Zira bunların durması ölüm demektir.
Beynimizi de uyanık tutan ve çalıştıran, beyin aracılığı ile ruhu-muzdur. Zira beyin ruhun idare merkezidir. Uykunun oluşma bahsinde yazdığım gibi, uyurken Allah’ın emriyle duygularımızı ve çalışmamızı sağlayan ruhumuz bedenimizden ayrılır. O zaman beynimiz de bedenimiz de dinlenir. Santralde elektrik kesilince çalışan makinelerin durduğu ve lambalar sönüp ortalığın karardığı gibi, beyin uyuyunca bütün sinirler gevşer. El, ayak, göz, kulak gibi birçok organımız çalışmadan durur. Allah’u Teâlâ’nın "uykunuzu bir dinlenme zamanı ve dinlenme vesilesi kıldık dediği gibi, uyuyunca beyinle beraber bütün vücut dinlenir. Yeter ki, uyku dinlendirici olsun.’


Ufkuaçık
Zaten verimli olmamız ve yaşayabilmemiz için mutlaka uyumalıyız. Uyku süresi ve zamanı farklı olmakla beraber bütün canlılar uyur. Yalnız -fiziksel olmadığı için- ruh uyumaz.
Beyni dinlendireceğim diye çok uyumak da zararlıdır.
Uyku yaşa, işe ve cinsiyete göre farklı olmalıdır. Mesela çok çalışan daha çok uyumalı, gençler yaşlılardan fazla uyumalı, kadınlar erkeklerden daha uzun süre uyumalıdırlar. Çünkü kadının yapısı erkeğe göre deha narin olup dinlenmeye daha çok ihtiyacı vardır. Bu yüzden Hz. Peygamber gece ibadetlerine ve teheccüt namazına kalktığında hanımlarını kaldırmaz, onlar uyurken kendisi ibadet ederdi.


Kayıtsız Üye
icimde 10senedir bir sikinti war icime korku bunalim geliyor aklim surum karisiyor cikmadim doktur hoca koymadim derdime deva bulamadim dua okuyorum namaz kiliyorum derdime bir derman olmuyor yardimidin banna Allah rizasi için piskoloi de gitim pischatirise de birturlu cara bulamadim


Kayıtsız Üye
benim şöyle bir problemim var içime yerli yersiz korku geliyor okuldayım ama diken üzerindeyim sanki kimseyle problemim yok sanki beni birileri dövücekmiş gibi çok saçma saçma korkular geliyor ve hayatım zindan oldu bir yardım edin bu korkular vesvesemidir aklıma getirmemeye çalısıyorum nafile tekrar daha çok üzerime geliyor bunalıma giriyorum ve baş ağrısı bulantı kusmaya dönüşüyor bir yardım hayatım zindan oldu


Kayıtsız Üye
Öncelikle geçmiş olsun bu durumun sadece sizde olduğunu düşünüyorsanız yanılıyors7nuz bir çok kişide belki sizin kadar yoğun olmasa da hayatımızın belirli bir döneminde maalesef yaşıyoruz ben şahsen akupunktur tedavisine basladim stres tedavisi görüyorum daha başındayım ama çok faydasını gördüm beyni yönetmeyi de öğretiyorlar yani terapi yapıyoruz iyi bir uzman bulup uygula ya bilirsiniz çok geçmiş olsun ayrıca bu düşünceler için bol bol ya hafız çekip İnşirah suresini okuyun inanılmaz faydalı


Temel reis
Bazı şeyleri düşününce aklınıza giriyorya iyi şeyleri düşünün aklınıza girer ben düşündüm iyi bir şey oldu valla


Kayıtsız Üye
Mrb bende beynimdeki kötü düşüncelerden kurtulamıyorum artık takıntı haline geldi herşey yaptıklarımın saçma olduğunu biliyorum ama sanki onları tekrar tekrar yapmazsam kötü şeyler olur düşüncesine yenik düşüyorum ve beynimin dediğini yapıyorum(mesela besmele 3sefer çekiyorum yada oturduğum yerden kalkıp orayı silip tekrar oturuyorum ellerimi defalarca yıkıyorum vbş)çok yoruldum artık özgür olmak istiyorum ne yapabilirim diye düşünürken aklımı kurcalayan şeylerin tersine hareket ettim kalkıp silmeyecem boş şeyler diye kendimi inandırınca düzeldim…


Kayıtsız Üye
ben universite sinavina hazirlaniyorum ama yaklasik uc aydir aklimda çok sacma bir dusunce var ve ne yaptysam aklimdan cikaramiyorum bir ornek veriyim mesela en çok sevdigim bir insanin yuzune bakip bir kusur bulmaya calisiyorum ama bulamiyorum ve buldugumu saniyorum sonra niye boyle sacma seyler düşünüyorum diyorum vicdan azabi cekiyorum niye onunla ilgili boyle düşünüyorum diye kafam allak bullak oluyo..deliriyorum galiba..siz en azindn benim gibi caresiz degilsiniz diye mutlu olun..


Kayıtsız Üye
akımda hep kızlar gelli akılıma gelmemesini istiyom


Kayıtsız Üye
Birde Allah Teâlâ ya tam kalbten hüşü içinde ağlayarak yalvar muhakkak ki Allah seni kurtarır Allah bütün müminler e şifa versin


Kayıtsız Üye
Merhabalar ayni sorun bende de var sizi çok iyi anliyorum. Onceden çok kotuydum şuan gecti ama ara ara yine o kotu dusunceler geliyor ruhum daraliyor resmen… hasta olcaksin evlenemiyceksin diye sürekli kotu dusunce geliyo. Daha dun su olay oldu durduk yerde yillardir gormedigim arkadaşim aklima geldi sanki konusmusum gibi hissettim sonrada yok ya degildi dedim hemen vesvese geldi bak noldugunu bile bilemiyosun sizofren olacaksin diye arkadaşindan ic sıkıntısı korku oldu. Dua ediyorum kuran okuyorum namaz kiliyorum geciyor ama ara ara bu sekilde oluyo maalsef:( Allahim herkesin sıkıntısıni gidersin insAllah. Buarada la havle bela kuvvete illa billahil aliyyul azim ve yunus duasını okumak iyi geliyor.


Kayıtsız Üye
HAMMADUN, Allah razı olsun. Yorumunuz çok guzel.


Kayıtsız Üye
Arkadaslar gecmiş olsun hepiniz Anksiyeta olmussunuz,bir an önce doktora gitmeniz gerek.
Hayat stresi,pahalılık,insanların değişmesi,işten atılma korkusu,artan sağlık sorunları vs.. toplumumuzu anksiyeta yaptı.


Kayıtsız Üye
bişeyi merak ettim acaba iyilestinizmi şimdi Nasılsıniz


Kayıtsız Üye
10 gündür içimde hep sıkıntı var bir saniye bile aklimdan cikmiyor hep sıkıntı var beynimde kötü düşüncelere kapiliyorum icim hep huzursuz hiç mutlu olamıyorum herseyden çok etkileniyorum namazlarimi kılıyorum kurani mi okuyorum hergün dua ediyorum insAllah en kisa zamanda atlatirim. Benim durum da olan herkese Allah acil sifa versin Allah herkesin yardımcısi olsun kurban olduğum Allahim


Kayıtsız Üye
Bende de uzun zamandır kötü hisler var biriyle kavga etcekmişim gibi başıma bir bela gelcekmiş gibi o kadar kötü ki düşünmekten ateşim çıkıyo midem bulanıyo başım dönüyo derslere kafa veremiyorum artık çok yoruldum ne yaparsam yapıyım icimdeki his gitmiyo…


Kayıtsız Üye
çocukluğunda tramva geçirdiysen olabilir vicdanında bir suçluluk korku hissetmene neden olabilir…"KALPLER ANCAK ALLAH I ANMAKLA RAHAT BULUR".


Kayıtsız Üye
Sizin gibi bende öyleyim kötü seyler düsünüyorum herseyden etkileniyorum bende mi öyle olucam diye.. ama bu bir hastalık doktora gittim hastalık hastasıymısım tedavi görücem ve psikolojik tamamen


Kayıtsız ayşe
Herseyden korkuyorum çok ves vese var herdakka bir şey olcak gibi


Kayıtsız Üye
Merhaba. Evet benim de aklima onceleri ara ara gelirdi kotu dusunceler,ama pek etlilenmezdim. Son yillar stresten sonra tekrar basladi beynim kurcalanmaya. Bu defa bas edemedim kendim. Doktora gittim iste anksiyete+depresyon falan dedi. Ama ilac falan tesir etmiyor. Su an Allah’a yalvariyorum hep,bu ic slklntlsl bitsin diye. Ayrica dualari okumak da çok yararli burdan yenilerini ogrendim, seytanin vesvesesi iste,zayif animizda boyle vuruyor. Hayattan sogutmaya calisiyor. Yalniz degliz hem de kaç kisiyiz bakin. INSALLAH kurban oldugum Allah bunu asmamiza ona daha çok baglanmamiza yardımcı olur.


Kayıtsız Üye
Arkadaslar oncelikle mrbalar size bende 2 yildir oyleyim hep icimde bir sikinti var olumsuz seyleri hep düşünüyorum mesela kendimi hiç sevmiyorum yaşim 22 ama kendimi hep yasli bir insan gibi hissediyorum ve bu yuzden hep huzursuzum olumdende çok korkuyorum artik ne yapacagimi bilmiyorum lütfen yardımcı olurmusunuz


Kayıtsız Üye
Abicim benimde içimde böyle Bi sıkıntılar var ama unutmaki Allah sevdiği kuluna sıkıntı verirmiş,halıya vurmanın gayesi onu dövmek değil tozunu kirini almaktır Allah sana sıkıntı vererek tozunu kirini alır.Allah yardımcın olsun inşAllah huzura kavuşursun derdi veren dermanıda verir biraz sosyolleşmeye bak kafanı dağıtacak işler yap o yavaş yavaş aklından çıkıyor zaten Allah emanet ol


Kayıtsız Üye
Tam iyi giden şeyler hayatımda birden terse dönüyor ve hep ya buda kötüyse olmazsa diyorum ve tam dediğim is terse dönüyor niye nerde hata yapiyorum


Gerze Çiğdem
Sanki herseyin kötüsü beni buluyor kendimi suçluyor ve hep içim daralıyor nefes alamıyor başına ağrı giriyor ve düşündüğüm kötü şeylerde başına geliyor mesela is arıyor buluyorum olucak diyorum ve olmuyor neden


Kayıtsız Üye
benimde ara ara ic sikintilarim oluyor ozellikle stresliyken yada uzldugumde oluyor.aklima kotu dusunceler hucum ediyor namazımı kiliyorum tesbihimi cekiyorum dua ediyorum cook iyi geliyor.ama beynimi kotu dusuncelere odakladigimda sakinlesemiyorum.insAllah atlaticam Rabbim yardim etsin


Kayıtsız Üye
Arkadasım bol bol salavat getır ve ılahı dınle kuran oku keza bılmıyosan okumayı dınlemekte ıse yarayacaktır rabbım cumlemızın yardımcısı olsun…


#UguR
felak ve nas surelerini okuyabilirsiniz.

sıkıntı anında da bunu okuyabilirsiniz;

La İlahe İllAllahu Rabbül Arşil Azim. lailahe illAllahül-azimül-halim.lailahe illAllahu rabbül arşil-azim.lailahe illAllahu rabbüs-semavati ve rabbül-ardi ve rabbül -arşil-kerim.

ARAPÇA OLARAK RESİM

Kafamda hep kötü düşünceler, korku, sıkıntı var nasıl kurtulabilirim?


Kayıtsız Üye
Bazen içime bir sıkıntı düşüyor sanki ailemden birine bişey olacakmiş gibi hissediyorum ve öyle oldugum zaman hiç bir şey yapmak istemiyorum elim ayagim cekiliyor göğüs kafesim daraliyor icimden içimden salavat çeki yorum ama gecmiyor ne yapacagimi bilemiyorum.


Şem’a
Arada bir insanın içine korku ve endişe düşmesi normaldir
Allah’a tevekkül etmeli ve bol bol hasbunAllah duasını okumalı


Kayıtsız Üye
Aynı şekilde benimde vardı ama şimdi yok elhamdülillah


Kayıtsız Üye
nasihat: sanırım islamdan uzak olmanız neden oluyor. çünkü,, Allah c.c : bir kulun günah ve sevapları eşit olursa onun kalbine sıkıntı vererek onun sevaplarını artırır.


Kayıtsız Üye
S.a herkese
Yazilanlari çoğunlukla okumaya calistim ayni tur sikintilardan yanayiz ki seytanin en çok sevdiği olan insani sıkıntılı bir aninda kalbine saldirmak oluyor. rabbim bunu ona izin vermiştir çünkü kullarinin ona olan bağlılığını gorebilmesi için. Kalben giren bu tür düşünceler seytanin nefesidir eğer bu nefesten acı duyuyor ve kalbimiz bunu kabullenmiyorsa zaten o siz degilsinizdir. Aksi halinde olup bu tur sıkıntıları yasiyor ve umrunuzda olmuyor nefes sizi alakadar etmiyorsa düşündüğünüz o kotu dusunceleri kabul etmiş olmasanizda niyetinize karisabilir cunku izdirap çekip aklimiza gelen kotu dusuncelerle mucadele edenin haliyle bir olmaz Allah görüp duyandir hepimizin yardımcısı olsun.
Neticede dualarla ve Allahi ve Muhammed s.a.v hep hatirlamak olsun gecemeyen dert sıkıntı tasa yoktur iyi dusunelim ve o dusuncelerin bize ait olmadığını bilelim ve kalbimizi rahat tutalim.Allaha emanet olun.


Kayıtsız Üye
Merak etme bende herşeyi kafama takiyorum mutlu olmaya calissam aklıma olumsuz şeyler geliyor içimde kalbimde hep bir huzursuzluk kötú hissediyorum bişey okusam duysam hemen aklıma takılıyor korkuyorum çok düşünüyorum yani hep huzursuzluk hissediyorum


Ergu
Merhaba arkadaşlar bu dusuncelerden kurtulmak için.Ya hafiz ve Ya kuddus zikrini hergun cekin.ALLAHIN izniyle bu istemedigimiz korkulu dusuncelerden kurtuluruz.


Kayıtsız Üye
Merhaba iyi günler bende aynı hissi yaşıyorum kötü bişeyler olcakmış gibi bazen mutlu oluyorum ve sonra hemen mutsuz oluyorum mesala yemek yicem ölürmüyüm bogulurmuyum gibi saçma sapan şeyler düşünüyorum kafamda yatarken sürekli bişey düşünüyorum o his beni yatırtmıyor 10 15 gündür böyleydim daha önce böyle bişeyim yoktu eğer senin geçtiyse banada söylermisin rica etsem ??


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar bunlarin yanisira youtubeden izzet güllunun videolarini dinleyin dua edeceksiniz inşAllah… bende yaklaşık 10 senedir takıntı panik atak vs… var ve bu telkinlerle ilacsiz geçirmeye calisiyorum


Kayıtsız Üye
Allâh’tan hiç bir zaman ümidini kesme hep Allâh’a tevekkül et bol Kur’an-ı Kerim’i oku namazlarımızı eksik etmeyelim Allâh cümlemizin yardımcısı olsun…


Kayıtsız Üye
geçmiş olsun anksiyete bozukluğu var piskiyatriye görün korkma bendede var 6 senedr ama iyiyim


Kayıtsız Üye
Ya okul,ev,orman,karanlık,ayna gibi lafları duyunca içimi korku sarıyor titriyorum kendime gelemiyorum güneş doğuyor ve deniz deyince kendime yavaş yavaş geliyorum ne yapmam lazım


Şem’a
Bu durumunuzla alakalı bir psikolog doktora gitseniz ve tavsiyelerini dinleseniz iyi olursunuz inşAllah.
Çünkü bu vesvese hastalığıdır ve inançla alakalı olmadığı için tek çare doktora gitmektir.


kotu dusuncelerden nasıl kurtulabilirim, içimde korku var, zihin nasıl boşaltılır

Yorum yapın

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();