Selef-i Salihin Ne Demektir?

Selef-i Salihin Ne Demektir?

Fetva Meclisi
SELEF-İ SÂLİHÎN NEDİR?
Ashab, tabiîn ve tebe-i tabiîn gibi Rasûlüllahın asrına en yakın yaşayan Müslümanlardır. Bunlar inanç, ibadet ve diğer yaşantılarıyla bütün sapık ve bid’at sayılabilecek düşünce ve davranışlardan uzak kimselerdir. Kur’ân-ı Kerim’in lafız olarak işaret ettiği hususları aynen kabul etmekte, yorum ve te’vilden kaçınmaktadırlar. (F.K.)


Cevap: Selef-i Salihin Ne Demektir?

Şema
Selef bizden önce yaşayanlar anlamındadır.
Islami bir kavram olarak, Peygamberimiz Hz. Muhammed e en yakın zamanda yaşayan kişilere denir.


Cevap: Selef-i Salihin Ne Demektir?

Muhammed
Selef-i salihin" kimlerdir, açıklar mısınız kısaca sözlük anlamı
Selef kelime olarak; öncekiler anlamına gelir. Salih ise; iyi ve Allah’ın rızasına kavuşmuş insanlar için söylenen bir terimdir. Terim olarak Selef-i salihin; başta sahabe, tâbiîn ve tebe-i tâbiîn döneminde yaşamış salih ve hayırlı insanları içine alan özel bir kavramdır.


Yani tarih olarak asrısaadet ve ona yakın olan son iki asırda yaşamış bütün hayırlı ve salih insanlar, Selef-i alihin kapsamına girer.


Sahabelerin hepsi, dört mezhep imamı, muhaddisler, müçtehitlerin büyük bir kısmı bu dönemde yaşamışlardır. Yani bu dönem münbit ve verimli bir dönemdir, verimli olmasının sebebi ise; asrısaadete yakın olmalarındandır.


Selefi Salihin, selefi salihin ne demek, selefi salihîn nedir

Yorum yapın

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();