Uzun süre istimna yapmasak bıraktığı hasar kaybolur mu ?

Uzun süre istimna yapmasak bıraktığı hasar kaybolur mu ?

Akif
Merhaba arkadaşlar.

1 yildir bu pislikle basbasayim.biraktigi hasar gercekten farkediliyor.

Gectigimiz okul senesi hiç bekledigim gibi gecmedi.Yikildim.Derslerde ogretmeni sanki duymuyorum o derece bir ilgisizlik dikktsizlik var.

Surekli birseyleri unutuyorum ve kolay kolay ezberleyemiyorum.

Hic boyle degildim.

Cok zeki bir insanim bir zevk için bu ozelligimi kaybetmek istemiyorum.

Sizce uzun sure yapmasam 1 ay falan sizce biraktigi hasar kaybolur mu ?

Bir sorum daha var.

Gectigimiz sene 6. Sinifa ve ergenlik yasima yeni girecegimden haliyle istimna yi ogrenmis ve kesfettim.1 – 2 ay falan gunahmi degilmi zarari varmi yokmu bayagi bir arastirdim ancak ancak dogruya ulastim.Tabi yeni kesfetmeninde seyiyle neredeyse hergun hergun cekiyordum derslerde biraktigi iz kotuydu fen sosyal turkce din Arapça siyer kuran falan hep 85 civari ve ustuydu . bir kaC dersin 2. Sinavi falan 75 – 78 – 80 – 83 falan oldu. İngilizceyle mat pertti ama ing 50 – 70 85 – 97 – 100 seklinde oldu sonlarda duzelttim matta 85 – 75 – 95 gibi oldu ama bütün dersler bunlara ragmen en az 90 puan ortalama ile gectim yani hepsi full 5 oldu ve toplamda 95 puan ortalamam oldu ikinci donemle zaten duzeltmistim notlar 2. Donem 1. Ye nazaran daha yuksekti. ama yinede aklimda daha iyisini yapabilirdim nefsime yenik dusmemeliydim iradem vardi daha iyisi yapılırdi gibi vesvese ve dusunceler var. Ne yapmaliyim ?

🙁 :'( ;( 🙁

Arkadaslar istimna olacak karistirmisim 😀


Cevap: Uzun süre istimna yapmasak bıraktığı hasar kaybolur mu ?

Molla_Efdal
forumduasi.com/sizden-gelen-sorular/281309-masturbasyonun-zararlarindan-nasil-kurtuluruz.html

Linke tıklayıp sorunuzun cevabını öğrenebilirsiniz.


Cevap: Uzun süre istimna yapmasak bıraktığı hasar kaybolur mu ?

gecegündüz
selamun aleyküm

yerinde tespit yapmışsınız sürekli unutmak vs.

bilimsel olarak söylemeye çalışacağım Allahım şerden sana sığınırız her şeyin en hayırlısını ver bu kuluna da yardım et

istimna ederken, izlediğiniz pornodan ve içinde bulunduğunuz durumdan beyniniz çok fazla uyarılır
uyuşturucu çeken insanların uyarıldığı kadar olabiliyor!
o videodan, o videoya… o durumdan bu duruma
beyin, yapmadığı kadar dopamin salgılar bunu yaparken de dopamin resöptörlerini öldürür
kişi, o anda hiç almadığı kadar zevk alır
sonrasında çöküş…
çünkü beyin, uyuşturucu gibi birden çok sayıda dopamin salgıladığı için dopamin resöptörlerini yok etti ve siz bağımlı oldunuz
eskisi gibi olamadınız çünkü siz bunu yaptıkça beyniniz, sadece sizin bu yaptıklarınıza dopamin salgıladı
resöptörleri yok etti
siz de o haller dışında kendinizi iyi hissetmediğiniz için tekrar bu bataklığa düşüyorsunuz
çok ilginçtir; dopamin sigara içerken, istimna yaparken, uyuşturucu çekerken, yemek yerken bağımlı olduğunuz anlık zevklerde aşırı salgılanır ve sizin sadece yarım saat zevk gibi kısa zamanlarda zevk almanızı sonra çökmenize sebep olur eskisi gibi olamazsınız, kendinizi veremezsiniz, unutursunuz, dalgın olursunuz

peki bu bataklıktan nasıl kurtulacağım?

dopamin resöptörlerini arttıracaksın
dopamin resöptörleri, anlık zevkin dışında bağımlılıklardan kurtularak yapılır çünkü bağımlı olursanız, resöptörleriniz az olur, unutursunuz, eskisi gibi olamazsınız
eğer sigara içiyorsan bırakacaksın beynin resöptör salgılayacak
istimna ediyorsan bırakacaksın
aşırı yemek yiyorsan bıracaksın
beynin de dopamin resöptörü salgılar analitik zekan parlar
mesela namaz kılarsan dopamin resöptörü salgılarsın çünkü emek vererek yaptığın bir iştir
ama sakın ha dopamin resöptörü için namaz kılmayasın! sadece Allah için namazını kıl
oruç tutarsan, yemek bağımlılığını bastırırsın dopamin resöptörü artar ama sadece Allah için tut!
fakat bu yolda bağımlıysan zor olabilir Allah’a sığın bağımlılığın azaldıkça iyi olursun inşAllah

Harama bakmakla hislerimiz galeyana geldiğinde ve gusül gerektirecek eyleme giriştiğimizde parasempatik sinir sistemimiz aşırı bir şekilde uyarılır. dopamin ve asetilkolin adı verilen nörotransmitterler üretilir. Bu şekilde aşırı hormon üretimi ise beyin ve böbreküstü salgı bezlerinin dopamine-norepinephrine-epinephrine dönüşümünü yapabilmesi için aşırı bir şekilde çalışmasına sebep olur. Bu durum ise beynimizi ve vücut fonksiyonlarımızı aşırı sempatik hale getirir ki bu durum beyne zarar verir ve unutkanlığa sebep olur. Kısacası harama bakmakla tahrik olma neticesinde vücut kimyasında müthiş bir değişim olur ve başta unutkanlık olmak üzere bir çok rahatsızlığa kapı açılmış olur. Diğer rahatzılıkların başlıcaları ise şöyledir:
Konsantre olmakta zorluk çekme
Düşünce bulanıklığı
Görmede zayıflık
Sürekli baş ve bel ağrısı
Sindirim ve boşaltım sisteminde zayıflama

Bu sorunun bir benzeri asrımızın alimi Bediüzzaman hazretlerine de sorulmuş. Bu konu risalelerde şu şekilde geçiyor.

Risâle-i Nur talebelerinden bir genç hâfız, pek çok adamların dedikleri gibi dedi: "Bende unutkanlık hastalığı tezayüd ediyor (artıyor) ne yapayım?"
Ben de dedim:
Mümkün oldukça nâmahreme nazar etme (bakma). Çünkü rivayet var. İmam-ı Şâfiî´nin (ra) dediği gibi, Haram-ı nazar (harama bakmak), nisyan (unutkanlık) verir.
Evet, ehl-i İslâmda, nazar-ı haram ziyadeleştikçe (arttıkça), hevesat-ı nefsaniye (nefsani hevesler ve hisler) heyecana gelip, vücudunda su-i istimalâtla israfa girer. Haftada birkaç defa gusle mecbur olur. Ondan, tıbben kuvve-i hâfızasına (hafıza kuvvetine) zaaf gelir.
Evet, bu asırda açık saçıklık yüzünden, hususan bu memalik-i harrede (sıcak memleketelrde) o su-i nazardan su-i istimalât, umumî bir unutkanlık hastalığını netice vermeye başlıyor. Herkes, cüz´î, küllî o şekvâdadır. İşte, bu umumî hastalığın tezayüdüyle (artmasıyla), hadîs-i şerifin verdiği müthiş bir haberin tevili ucunda görünüyor. Ferman etmiş ki: "Âhirzamanda, hâfızların göğsünden Kur´ân nez´ ediliyor, çıkıyor, unutuluyor." (Süyûtî, el-Havî Li´l-Fetevâ, 2:253; Ali el-Muttakî Kenzü´l-Ummâl, 14:233, 242.) Demek bu hastalık dehşetlenecek, hıfz-ı Kur´ân´a bu sû-i nazarla bazılarda set çekilecek; o hadisin tevilini gösterecek. Lâ ya’lemü’l-gaybe illâllah (Gaybı Allah’tan başka kimse bilmez).

Bediüzzaman Said Nursi, Kastamonu Lâhikası

Üstad Bediüzzaman hazretleri İmam Şafi’den rivayetle unutkanlığın ana sebebi olarak harama bakmayı gösteriyor. Harama yani açık saçık resimlere, ve müstehcen görüntülere bakmak insanda unutkanlığa sebep oluyor. Burada şu soru akla geliyor: Harama bakmakla unutkanlık arasında nasıl bir ilişki var ve neden harama bakmak unutkanlığa sebep oluyor?

Bu sorunun cevabını yine Bediüzzaman hazretleri veriyor ve diyor ki: nazar-ı haram ziyadeleştikçe (arttıkça), hevesat-ı nefsaniye (nefsani hevesler ve hisler) heyecana gelip, vücudunda su-i istimalâtla israfa girer. Haftada birkaç defa gusle mecbur olur. Ondan, tıbben kuvve-i hâfızasına (hafıza kuvvetine) zaaf gelir. Yani insan harama baktıkça hisleri galeyana geliyor ve bu hisler insan vücudunda bir israfa neden oluyor. Bu israfa meni israfı diyebiliriz. Evet insan harama baktıkça galeyana gelen hisleri sebebiyle İslami kaynaklarda ayda bir ya da iki haftada bir olarak dışarı akıtması sağlıklı görülen menisini (gerek el ile ihtilam -istimna, mastürbasyon – gerekse cinsel ilişki yoluyla) haftada bir-iki kez akıtmaya başlıyor. Üstadın deyimiyle haftada bir-iki kez gusle mecbur oluyor. Bediüzzaman hazretleri bu meni israfının tıbbi olarak hafıza kaybına ve unutkanlığa sebep olduğunu belirtiyor.


Cevap: Uzun süre istimna yapmasak bıraktığı hasar kaybolur mu ?

Akif
Molla sen masturbasyondan kurtulmayi yazmizsin zararlarindan kurtulmayi degil.

Gece gunduz senin yaziyi musait bir vakit okuycam aradigim seye benziyor.


Akif
Gecegunduz Allah senden razı olsun ne istegin varsa versin gunahlarini affetsin yolunu hayra acsin çok saol tam istedigim yaziymis. 🙂


loser
<
Bu sorunun cevabını yine Bediüzzaman hazretleri veriyor ve diyor ki: nazar-ı haram ziyadeleştikçe (arttıkça), hevesat-ı nefsaniye (nefsani hevesler ve hisler) heyecana gelip, vücudunda su-i istimalâtla israfa girer. Haftada birkaç defa gusle mecbur olur. Ondan, tıbben kuvve-i hâfızasına (hafıza kuvvetine) zaaf gelir. Yani insan harama baktıkça hisleri galeyana geliyor ve bu hisler insan vücudunda bir israfa neden oluyor. Bu israfa meni israfı diyebiliriz. Evet insan harama baktıkça galeyana gelen hisleri sebebiyle İslami kaynaklarda ayda bir ya da iki haftada bir olarak dışarı akıtması sağlıklı görülen menisini (gerek el ile ihtilam -istimna, mastürbasyon – gerekse cinsel ilişki yoluyla) haftada bir-iki kez akıtmaya başlıyor. Üstadın deyimiyle haftada bir-iki kez gusle mecbur oluyor. Bediüzzaman hazretleri bu meni israfının tıbbi olarak hafıza kaybına ve unutkanlığa sebep olduğunu belirtiyor. >

Burda bir yanlışlık yok mu? Eğer bir kişi ayda 1 eşiyle cinsel ilişkiye giriyorsa normal ama haftada 1 girerse zararlı mı yani? Böyle evlilik yürümezki. Yılda 15 civarı eder. Ama bazı alimler yılda en az 100 kere olmasını söylemiyorlar mı?


Akif
@gecegündüz ya kardeş peki kaç gün içerisinde vücut normale döner ? Eskiye kavuşurum ? 🙁


istimna, İstimnayı bıraktım, istimna beyne zarar verir mi

Yorum yapın

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();