Kızgınlıkla eşe 3 defa boşol denirse boşanmış olurmu

Kızgınlıkla eşe 3 defa boşol denirse boşanmış olurmu

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar bir kişinin Kızgınlıkla eşe 3 defa boş ol denirse boşanmış olur mu dini hüküm nedir kısaca açıklar mısınız ?


Yorum: Kızgınlıkla eşe 3 defa boşol denirse boşanmış olurmu

arifselim
Kişi sinirliyken veya kızgınken eşini boşarsa bu geçerli olur. Sadece akli melekelerini yitirecek dereceye gelen ve ne dediğini ne yaptığını bilmeyen yani kısaca aklı başından giden kimsenin boşaması geçerli değildir. Nikah çok ciddi bir meseledir asla hafife alınmamalıdır.


Cevap: Kızgınlıkla eşe 3 defa boşol denirse boşanmış olurmu

Kayıtsız Üye
kocanın karısına şart olsun seni boşarım demesiyle ne olur?

Karim bana 3 kere senden bosadim bunda bosama gerceklestimi


Cevap: Kızgınlıkla eşe 3 defa boşol denirse boşanmış olurmu

Şema
< kocanın karısına şart olsun seni boşarım >
Tam olarak boşamadan, şart koştuğu olay yerine gelmeden boşama olmaz.
Boşama olsa bile bir talak gider.
< Karim bana 3 kere senden boşadım >
karın sana 100 defa boşadım dese bile geçersizdir.


Sarikiz
Düğünden 5 ay önce Nikahimiz Kıyıldı eşim bana kavga ettik telefonda 3 kere boş ol derken tel.kapattim 2 kere dediğini duydum Nikahimiz bitmiş mi oluyor beraber yaşamiyorduk sadece nikahımız kiyilmisti


imam
< telefonda 3 kere boş ol derken tel.kapattim 2 kere dediğini duydum >
Talak sayısı üçtür. bu söylediğiniz boşama sözleri bir sayılır.
Kaldı iki hakkınız.


Kayıtsız Üye
Bugun karima cook asırı sinirlendim cinnet getirecek sekilde 3 defa bos ol bol ol bos ol dedim ardindanda seni dinen de imanende bosuyorum dedim simdi nolacak bilmiyorum


Şema
< ardindanda seni dinen de imanende bosuyorum dedim simdi nolacak bilmiyorum >
Cinnet geçirecek derecede sinirlenen kişinin talakı yani boşama sözleri geçersizdir.


Kayıtsız Üye
Eşimle çok şiddetli kavga ettik ve bana boşa dedi bende telefonda 3 kere boşol dedim. O anlık öfkeyle ve gerçekten kendime zarar verecek dereceye gelmiştim. Boşama gerçekleşirmi


Şema
< Boşama gerçekleşirmi >
Boşamanın şakası yok ama aşırı sinirden insan ne dediğini bilemeyecek kadar durum varsa talak düşmez.
Siz bir müftüye gidin ve derdinizi anlatın bir çıkış yolu gösterirler inşAllah


Kayıtsız Üye
Eşimle 1 snedir evliyiz ama bana mesajla snirlenp mesajda 3 defa bosol dedi nikahmz dustumu


Şema
< mesajda 3 defa bosol dedi nikahmz dustumu >
Yazılı boşamalar geçerlidir.


isma
arkadaşlar karim bana sana haram olsun dedi seninle birlikte oldugum surece… bunun günahı varmidir??


arifselim
Erkeğe eşinin söylediği bu tür sözlerin bir hükmü yoktur. Erkek için bu tür sözleri kullanmak tehlikelidir ve dikkat etmesi gerekir.


Kayıtsız Üye
Nisanliykan esime tartismamiz sonucunda beni uc kez bosa dedim çok sinirliydim nikah dusmusmu oluyor oda sinirle uc kez bosal dedi


Şema
< sinirle uc kez bosal dedi >
Boşamanın şakası olmaz. Talak kesin gitti ama bir mi gitti üç mü onu bir müftüye gidin sorun.


Kayıtsız Üye
Merhabalar. Biz sozlenecektik bu ay, ve öncesinde annelerin onayını alarak dini nikah kıydık. Sonradan benim babam iliskimizi öğrendi ve söz yapmaya karar verdik. Aramızda birden tartışma çıktı ve telefondan mesajla eşim bana 3 defa boş ol yazdı. Bunu yapacak bir insan değildi asla, nasıl sinirlendi bilmiyorum. Üzerinden saatler geçti ve sabah aradım. Nasıl yapabilirsin diye sorgularken yine tartışma çıktı. Bende ben istemiyorum rizam yok boşanmak istemiyorum sen istiyosun o zaman son iki hakkını da kullan kurtul benden dedim o da ardarda 3 defa boş ol dedi. Sonra bir tane daha kaldı dedim yine 3 defa boş ol dedi. Biz zifaf gibi bir şey yaşamadık, tekrar birleşebilir miyiz, hülle denilen şeyin yasaklandığı konusunda yazılar okudum. Boşanma gerçekleşti mi bilmiyoruz. Lütfen yardım edin, ben bosanmaya rizam olmadığını da söyledim. Tekrar birleşebilir miyiz, yada nikahimiz hala geçerli mi, öğrenmek istiyorum..


Şem’a
Boşanmaya rızam yok demişsiniz ama kocanızı da boşaması için bayağı uğraşmışsınız!!!
Siz bir müftüden randevu alın ve durumunuzu dinleyip öylece bir fetva bulsun, inşAllah bir çıkış yolu vardır.


Ramazank
Eşimle bir neden den dolayı 3 ten dokuza boş ol dedim ama sonra eşimin öyle bişey yapmadıgını ögrendim boşanmış sayılırmıyız çok kızgındım eşime yaptıgını düşünerek söyledim ama yapmamış çok pişmanım hocam aydınlatırsanız sevinirim

Eşimle bir nedenden dolayı kavga ettik ben eşime yaptıgını sandığım için 3ten dokuza boş ol dedim ama eşim yapmamış sonradan ögrendim çok sinirliydim hocam boşanmış sayılırmıyız

Eşime bir nedenden dolayı 3ten dokuza boş ol dedim çok kızgın ve sinirliydim ama sonradan ögrendimki benim istemediğim seyi yapmamış boşanmış okurmuyum cevaplarsanız sevinrm


arifselim
3 ten dokuza boşsun demek diye bir söz ancak haddi aşan bir sözdür. Allah sadece 3 talak hakkı vermiştir. Bu sözün ile bir talak gideceğine dair diyanetin fetvası vardır. Ama bir müftülüğe gidin sorununuzu anlatın ve ne gerektiğini onlardan dinleyin. Bunu ihmal etmemelisiniz.


Kayıtsız Üye
Eşim bana telefonda üç defa boş ol derse nikah düşermi? Bosanmak için şahit gerekiyormu?


arifselim
Boşanmak için şahit gerekmez. Telefonda eşine boş ol demesi ise nikah biter. Bir anda 3 defa söylemesi ise tek bir talak yerine geçtiğine dair diyanetin fetvası vardır. Bu durumda bir müftülüğe gidin ve danışın ona göre hareket edin.


Kayıtsız Üye
Karımla çok ciddi şekilde kavga ettik ve karıma sinirli iken çıldırmış bir vaziyetteydim üç kere boş ol dedim nikah düşermi şimdi karım ailesnin yanında


arifselim
Eğer aklın başında olmayacak derece bu söz denmişse boşama gerçekleşmez. Ama bunun ölçüsünden iyice emin olman gerekir. Eğer aklı başında iken bu boşama olmuşsa bir defada olduğu için tek bir talak bitmiş olur. Bir müftülüğe gidin ve danışın.


Kayıtsız Üye
Gizli nikah ile nasıl nikâhladınız? Hadis var " kızın velisinin izni olmadan kıyılan nikah batıldır batıldır batıldır" diye. 3 kez demiş batıldır diye… Yani hanefi de var bir ruhsat ama onda da baba isterse nikahı bozabilir siz denk değilsiniz diye.

Soru:
Benim eşim beni 1 kere 3 talağımı verdi sonra nikah tazeledik sonra yine 3 talağımı verdi ne yapmalıyım


arifselim
Bu durum iki defa tekrar ettiyse iki talakınız gitmiş olur ve geriye son hakkınız kalır. Diyanetin böyle bir fetvası vardır. 3. kere aynı şey olursa artık tekrar nikah kıyamaz ve birbirinize haram olusunuz.


Kayıtsız Üye
İmam nikahım kıyıldı beraberlik olmadı aylar sonra boşanmak istedim ayrı şehirlerdeydik kavga ettik bana mesajla 3 defa boşol yazdı. Nikahım düştü mü. ?

Hocam biz eşimle kötü bir kavga ettik be ben çok ama çok sinirliydim nerdeyse kendimi kaybetmişim ve eşime 3 kere boş ol dedim acaba bizim nikahımız düştümü. Tabi o anda nasıl söylerim diye çok pişman oldum.lütfen cevaplarmısınız.


arifselim
– Dini nikah söz veya yazı ile de olsa bitirilebilir. Mesajla sana 3 defa boş ol demesi ile eğer tek seferde ise bir talak gitmiş olur ve dini nikahınızda biter. Ancak daha sonra yeni bir nikahla evlenebilirsiniz.

– Eğer aklı başından gitmiş durumda ise bu boşama geçerli değildir. Ama bu noktaya dikkat etmelidir. Yoksa bu söz ile bir talak gitmiş olur .


Kayıtsız Üye
Hocam kocamla aramız epey kötüydü ondan beni boşamasını istedim ve kocam (seni boşuyorum boş ol boş ol boş ol) dedi sonra biraz konuşup tekrar boşol boşol boşol dedi sonra yanından ayrıldım on dakika sonra yanıma gelip bu dini nikah düşmedi çünkü ben bunu söylerken isteyerek ve içimden gelerek söylemedim dedi hocam şimdi ben işin içinden çıkamıyorum bizim nikahımiz düştü mü düşmedi mi düştü ise kaç hakkımız kaldi


arifselim
Bu tür açık söz ve ifadelerle boşama geçerli olur. Farklı zamanlarda olursa her seferinde bir talak daha gider. Size tavsiyem yüzyüze sorunu anlatacağınız bir müftülüğe gidin ve danışın.


Kayıtsız Üye
Eşimle kavga ederken birbirimize inat ettiğimiz için 3 kez boşol dedik karşılıklı ve kocam tekrar imam nikahı yapmaya yanasmiyor.gerçekten ayrılmak gibi ir niyetimiz yoktu.sinirlendigimiz için oldu.eşim inanmıyor bosandigimiza tekrar nikah yapmak istemiyor ne yapacağım


mum
< tekrar imam nikahı yapmaya yanasmiyor >
Aşırı sinir anında yapılan boşanmalar geçersizdir. Geçerli olsa bile bir boşama hakkı bitti daha iki hakkınız var ve yeni nikah kıyılmasına gerek yoktur.


Kismet
Eşimle 5 aylık evliyiz 3 ay önce bir düşük yaptım fakat bu düşükten önce hiç sorunumuz yoktu. Düşükten sonra eşimin huyları değişti benimde tepkilerim değişti. Düşükten, sonra eşim beni 3 talak ile boşadı ilk defa bana vurdu sanki cinnet geciriyordu beni kaldirip yerden yere vuruyordu fakat ben temiz değildim sizce nikah düşmüş mu?


arifselim
Adet ve lohulasık döneminde boşamak haramdır. Ama haram olmakla birlikte yinede boşama geçerlidir. Eğer bir kerede 3 talak ile boşamışsa bir talak gitmiş olur. En doğrusu ise bir müftülüğe giderek ayrıntılı bir şekilde anlatmak ve ona göre hareket etmektir.


Kayıtsız Üye
Merhaba, eşimle aileler istemediği için gizli nikah yaptık, simdi resmi nikah yapacağız. Yeni evlendiğimizde sinir anında beni boşa diye ısrar ettim o da üç kere boşol dedi. Sonra 3 kere de telefonda boşol boşol boşol dedi şuan sakin kafayla soyluyorum dedi bir de.
Ama sonrasinda o anda da sinirliydim, benim niyetim seni boşamak değildi seni seviyorum dedi. 1 talak hakki kalmis oluyor mu? diyanetin fetvasını gördükten sonra evliligimize devam ettik ancak içim içimi kemiriyor boşanmış sayılıyor muyuz hocam?


arifselim
– Merhaba. Eşinle birlikte bir müftülüğe gidin durumu anlatın ve ona göre hareket edin. Her ikinizin ifadesine göre size fetva verilmesi en uygun olanıdır. Nikahın ciddisi de ciddi ve şakası da ciddidir.


sinirliyken 3 defa bos ol demek, kızgınlıkla boş ol demek, boşol boşol boşol

Yorum yapın

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();