Sübhane rabbiyel azim deki azimin okunuşu

Sübhane rabbiyel azim deki azimin okunuşu

Kayıtsız Üye
ruku daki tesbih olan subhane rabbiyel azim de azim in doğru okunusu nasıl olmalidir? yanlis soyleyince namaz bozuluyor cunku. dilimizi hangi dise vurdurarak cikarmaliyiz "azim" i ?


Cevap: Sübhane rabbiyel azim deki azimin okunuşu

Şema
Azim isminin "Z" harfi peltektir. Türkçede buna "ZI" derler. Harf okunuşu için video payşalım ki iyi bilinsin.

Rukuda: "سبحان ربي العظيم، سبحان ربي العظيم"

Secdede: سبحان ربي الأعلى، سبحان ربي الأعلى



Yorum: Sübhane rabbiyel azim deki azimin okunuşu

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm. Ben subhane rabbiyel azimi peltek okumaya çalışırken bazen şeddeli gibi okuduğumu fark ettim pek düzeltemiyorum da.ayrıca diğer zel harfinde de bazen şeddeye kaçıyorum peltek olduğu için namazım bozulmuş mudur.bir de subhane rabbiyel alanın ala kısmı elif ve ayn ile okunuyor.onu da tam vurgulayamıyorum zararı olur mu çoğu insan zaten subhane rabbiyel alanın ala kısmını başında kalın elif varmış gibi düz okuyor.böyle okumak ne kadar doğru onu da merak ediyorum.


Yorum: Sübhane rabbiyel azim deki azimin okunuşu

arifselim
Aleykum selam. Özellikle namazda okunan duaları bir hocaya dinletmek en doğrusu olur. Yazılı olarak bu tür mahreçle ilgili soru sormakla cevap isabetli alınamayabilir.

Rüku ve secdelerde okunan bu tesbihler sünnettir. Anlattığın şekildeki yanlışlar namazını bozmaz ama bir hocaya dinletmeni tavsiye ederiz.


sübhane rabbiyel azim okunuşu, sübhane rabbiyel azim nasıl okunur, subhane rabbiyel azim zsinasilokunur

Yorum yapın

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();