Batın Ne Demektir?

Batın Ne Demektir?

Fetva Meclisi
BÂTIN NEDİR?
Sözlükte "gizli şey, bir şeyin içi" anlamına gelen "bâtın" kelimesi Kur’ân’da; Allah’ın ismi (Hadîd, 57/3) gizli olan (En’âm, 6/120) ve bir şeyin iç kısmı, görülmeyen (Lokmân, 31/20) anlamlarında kullanılmıştır. Çoğulu "bevâtın" ve "ebtıne"dır. Allah’ın ismi olarak "bâtın"; gizli olan şeyleri ve sırları bilen, akıl ve uzuvlarla hakîkati idrâk edilemeyen demektir. Zâhir’in zıddıdır. (bk. Zâhir) (İ.K.)


Cevap: Batın Ne Demektir?

Yetim
bir şeyin iç kısmı demektir anlamındadır


Cevap: Batın Ne Demektir?

Muhammed
batınnedir kısaca sözlük anlamı

  1. İç.
  2. Gizli, görünmeyen.
  3. Karın.
  4. Kuşak.
  5. Gövdenin, göğüs ve pelvis bölgeleri arasındaki kısmıdır. Göğüsten, bir kas bölme teşkil eden diafragma ile ayrılmış olan batının, alt kısmında pelvis boşluğu ile devamlılığı vardır.
  6. Allah ın 99 isminden biri
  7. İç, dahili. Gizli. İçyüz. Sır, esrar. Künh ve zatı itibarı ile gizli. (Zıddı: Zahir’dir) (Bak: Batn) (Osmanlıca’da yazılışı: bâtın)


batın ne demek, batın ne demektir, batin ne demektir

Yorum yapın

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();