Allah’a yakınlaşmayı beceremiyorum.

Allah’a yakınlaşmayı beceremiyorum.

Kayıtsız Üye
selamün aleyküm,

benim çok büyük bir sorunum var.
Ben Allah’ıma yakınlaşamıyorum, neden anlamıyorum.. her dua okunduğunda içim gidiyor. Gözyaşlarıma sahop çıkamıyorum..
sonra hatalarım olduğunu biliyorum, ama tövbe etmeye korkuyorum. bazen çok isyan ediyorum, insanların kalbini kırıyorum.. ama bir şey yapmıyorum sadece pişman oluyorum..
içim paramparça.. ALLAHIM din kardeşlerim yardım edin. içim sanki bir savaşta..
tövbe etmek istiyorum, namaz kılmak istiyorum, kuran okumak istiyorum, ama hep sözde kalıyor.
tövbe etmek istiyorum, ama korkuyorum.
namaz kılmak istiyorum ama namaza durduğum zaman aklım hep başka yerlerde, sabah namazınmı kilsam öğlen namazını unutuyorum.
kuran okumak istiyorum ama erteliyorum..
kendimi çok suçlu hissediyorum. huzurlu olsun istiyorum içim dışım. olmuyor çünkü hep suçluluk duygusu var..

anlatamıyorum, acayip bir şey. ben kendimi anlayamaz hale geldim.. kördüğüm gibi oldum.. içimden ha bire ağlamak geliyor. ablamı görsem ne kadar huzurlu.. namazını kılıp yatıyor.. ben ise gecem sabaha karışıyor..

nedir bu ? neden ? yazarken bile gözyaşlarım akıyor.. ben hayırsız bir kul muyum? ben iyi bir Müslüman olmak istiyorum. ama dinim içinde hiç bir şey yapmıyorum… yapmak istiyorum ama yapmıyorum..

anlıyamıyorum..


Cevap: Allahima yakinlasmayi beceremiyorum.

rana
ve aleykumusselam ve rahmetullah,

Hayatini düzene sokmaya calis ve ilk önce su ben yapamiyorum kelimesini lugatindan cikar cünkü ablana verilen el ayak olsun nefis olsun sende de bende de var, Seytanin vesvesesi her zaman mümin birseye cabaladigindan Allah için bir şey yapmak istediginde engel olmaya calisir. Güzel ortamlarda bulunmaya calis, Allah rizasi dogrultusunda yasan arkadaşlar edin.

Bir Tövbe cek cünkü Allah süphesiz çok merhametlidir, Bakara Suresi 128 de de gectigi gibi dua et

"Rabbimiz! Bizi sana teslim olmuş kimseler kıl. Soyumuzdan da sana teslim olmuş bir ümmet kıl. Bize ibadet yerlerini ve ilkelerini göster. tövbemizi kabul et. Çünkü sen, tövbeleri çok kabul edensin, çok merhametli olansın."

Insan devamli kendini hesaba cekmeli, günahlarindan tövbe etmeli.

Hic birseye gec olmadan bir abdest al bacim, ser seccadeni besmele cek basla ve Allah için basla ve kendi huzurun için basla kurtulus sadece orda oldugunu sende çok iyi biliyorsun önünde isik varken kendini karanliga atman yanlis olur aptalca olur. O yüzden sirtini Rahmana daya ve dönmemeyecesine bir bismillah cek, İnanıp salih ameller işleyenler için Rahmân, (gönüllere) bir sevgi koyacaktır. (Meryem Sûresinin 96)

يَا اَيُّهَا الَّذينَ امَنُوا تُوبُوا اِلَى اللّهِ تَوْبَةً نَصُوحًا
Tahrim 8 / Ey iman edenler! Samimi bir tevbe ile Allah’a dönün


Yanıt: Allahima yakinlasmayi beceremiyorum.

Desert Rose
< nedir bu ? neden ? yazarken bile gozyaslarim akiyor.. ben hayirsiz bir kulmuyum? ben iyi bir musluman olmak istiyorum. ama dinim içinde hiç bir şey yapmiyorum… yapmak istiyorum ama yapmiyorum..
>

Kardeş senin bu gözyaşların nedametinden kaynaklanıyor buda bilakis hayırlı bir kul olmana işarettir, ama nefsine vede o melun şeytana meydan vermemen gerekir…Pişmanlık yakınlığın başlangıcıdır
Rana kardeşimin dediği gibi Besmeleni çek ve başla göreceksin Allah c.c seni yolda bırakmayacaktır…
Rabbilalemin yar ve yardımcımız olsun hidayerler nasip eylesin…

Yorum yapın

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();