Kamet ne demektir

Kamet ne demektir

Berât1
KÂMET:
Kalkmak, ayakta durmak; farz namazlardan önce okunması sünnet olan ve ezana benzeyen sözler. (Bkz. İkâmet) Erkeklerin, farz namazlardan önce kâmet okumaları sünnet-i müekkededir (kuvvetli sünnettir). (Halebî) Ezan ve ikâmeti işiten kimse müezzin ile berâber okur. (İbn-i Âbidîn) Kâmet de ezan gibidir. Yalnız kâmette kelimelerin aralarında fâsıla verilmez. Bir de Hayye alel felâhtan sonra iki kerre "Kadkâmet-is-salah" söylenir. (İbn-i Âbidîn)


Cevap: Kamet: farz namazlardan önce okunması sünnet olan ve ezana benzeyen sözler

mumsema
< KÂMET >
< Kamet: farz namazlardan önce okunması sünnet olan ve ezana benzeyen sözler >
konu başlığı değişti


Cevap: Kamet ne demektir

Muhammed
Kamet nedir anlamı hakkında kısa bilgi

Kamet, farz namazlardan önce, namazın başladığını bildiren ve ezan benzeri sözlerdir. İster cemaatle, isterse tek başına kılınsın, erkeklerin her farz namazdan önce kâmet getirmeleri sünnettir. Kaza namazlarında da kâmet getirmek sünnettir. Kamet getirmek namazın dışında bir sünnettir, getirildiğinde sevap kazanılır, getirilmediğinde sevaptan mahrum kalınır.


farz namazlardan önce okunan ezana benzeyen sözlere ne ad verilir, farz namazlardan önce kamet, kamet ne demektir

Yorum yapın

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();