Kuranı kerimde toplam kaç tane Allah’ın alim ismi geçiyor

Kuranı kerimde toplam kaç tane Allah’ın alim ismi geçiyor

Kayıtsız Üye
selamünaleyküm Kurani kerimde toplam kaç tane Allah in alim ismi geciyor


Cevap: Kuranı kerimde toplam kaç tane Allah’ın alim ismi geçiyor

Desert Rose
Ve aleykumusselam ve rahmetullah

Alîm ismi Kur’an-ı kerimde yüzden fazla geçiyor. Hemen bütün tefsirlerde, hakkıyla bilen, her şeyin içini ve dışını en mükemmel bilen diye açıklanıyor. Alîm, bilen demektir. Hakkıyla bilen, en iyi bilen demektir. Alîm, kısaca her şeyi hakkı ile, en iyi bilen demektir.

Kaynak İslami editör


Yanıt: Kuranı kerimde toplam kaç tane Allah’ın alim ismi geçiyor

nuhoğlu
Selâmun aleykum !

< selamünaleyküm Kurani kerimde toplam kaç tane Allah in alim ismi geciyor >
Sayın kardeşim !
Sorma şeklinizi dilbilgisi kurallarına göre yapınız. Böylelikle mânânın da bozulması önlenmiş olur. Bu çok önemlidir. Sorunuz şöyle olmalıydı:
"Kur’an-ı Kerîm’de ALLAH (cc)’ın ‘Âlîm’ sıfat ismi kaç kere tekrar edilmiştir?"
"meçhul_100" veya bir başka yetkili! Soruyu bu şekilde değiştirir misiniz? Lütfen. Yoksa soruş şekli hatâlı olduğu için cevâbı da şöyle olur:
"… toplam bir tâne ALLAH(cc)’ın Âlîm ismi geçiyor."
RABB’im beni, hatâlarımı bana bildiren kişiye teşekkür etme olgunluğuna erdir ! (Âmin.)


Cevap: Kuranı kerimde toplam kaç tane Allah’ın alim ismi geçiyor

Kayıtsız Üye
nuhoğlu sen ne ayaksın ? adama burda şekil basıyorsun sonunda sana teşekkür etmesi için sözde kendin için Allah’a dua ediyorsun..Senin gibilerine münafık diyorlar..Sorunun sorma şekli yanlış ise cevabıda yanlış olur mantığı bir kere tümden mantıksız..Sorunun sorulma şekli yanlış olursa cevap yanlış olmaz..Soru eğer yanlış sorulur ise yanlış olur..Burada ifade farklı olabilir ancak mana esasdır..Birçok kişi arkadaşımızın sormak istediğini anladı..Sende anladın ama burda gereksiz triplere girerek adamın sana teşekkür etmesi için dua bile ettin hemde yazarak..Yazarak nasıl dua edilirse..Madem sana dua etmesini istiyorsun o dua yorumunu yazmadan yorumunu bitirir içinden dua edersin..Burada herkese göstermene gerek yok bunu..


aysun
Allah isimlerini sayısını aldım Saolun


kuranda Allah ismi kaç defa geçer, kuranda Allahin kaç ismi geciyor, kuranda Allah lafzı kaç defa geçiyor

Yorum yapın

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();