Cinsel isteklerimi arzularımı nasıl yenebilirim

Cinsel isteklerimi arzularımı nasıl yenebilirim

->Es Pisman<-
Selamun Aleykum,

Bu konuyu yazana kadar çok dusundum ama yinede utana sIkIla yaziyorum. Inanin ne yapacagimi bilmiyorum. Camideki hocaya sormaya utaniyorum. Bi kaç arkadaşima sordum dalga geciyorlar 🙁 Burda ALLAHa (cc) sukur dindar insanlar cok, hatta alimler bile var aramizda. Ben evliyim ama hanimla problemler yasadigimdan dolayi ayriyiz. Ve bir muddet bu boyle surecek gibi.

Eskiden çok gunahlar isledim iki ay önce tevbe ettim ve ALLAHa (cc) sukur tevbemde sadigim. Yalniz nefsim çok saldiriyor. Nefsime yenik dusmekten korkuyorum. Bildiginiz belirli dua ya da ayet v.s. varmi, okusamda su cinsel arzularimi yatistirsa Yoksa yine nefsime yenik dusup, imtihani kaybetmekten korkuyorum. Namazlarimda hep dua ediyorum ALLAHim (cc) sen bana sabir ver diye.


Cevap: Cinsel isteklerimi arzularimi nasıl yenebilirim?

YaZaROW
🙂 Bir tek siz mi? diye olaya giriş atayım. Bilinen dualar herkesin işine yarayacaktır inşaAllah.


Yanıt: Cinsel isteklerimi arzularimi nasıl yenebilirim?

->Es Pisman<-
🙁 inan yerin dibine geciyorum sorarken ama caresizim, bilincli bir sekilde gunah islemek istemiyorum artik


Soru: Cinsel isteklerimi arzularimi nasıl yenebilirim?

aziz83
NEFSİ EMMARE’YE TABİ OLMAK HELAK EDİCİDİR. İLACI KUR’AN VE SÜNNETE TAM İTTİBADIR!!!

Nefsi emmareye tabi olmak dinde helak edicilerden sayıldı.
Bunun açıklaması Rasülüllah S.A:V’in miracının hikmetinde zikredildiği üzere şöyledir:
Dört büyük melek (Cebrail, Mikail, İsrafil, Azrail) dört meselede dört bin sene tartıştılar, halline muvaffak olamadılar. Rasülüllah Aleyhisselâm peygamber olarak gönderildiği zaman çözemedikleri meselelerin ancak onun tarafından halledileceğini anladılar ve bu hususta Allâh’ü Teâlâ’ya yalvardılar. Bunun üzerine Hazreti Allah habibini huzuruna çağırdı, vahy ettiğini vahy etti.
Sonra buyurdu ki:
-"Ya Muhammed! Mele-i Âlâ’nın (dört büyük melek) tartıştığı şeyleri biliyor musun?” Rasülüllah Aleyhisselâm buyurdu ki:
-"Evet biliyorum. Keffârât, münciyât, derecât ve mühlikât’ın neler olduğunda tartışıyorlar.”
Hazreti Allah:.
-"Ey meleklerim! Müşkilatınızı çözecek zatı buldunuz, suallerinizi sorun” buyurdu.
-"İsrafil Aleyhisselâm "keffaretler (günahların affına vesile olan ibadetler) nedir?” diye sordu. Aleyhisselâm efendimiz cevap verdi:
"Şiddetli soğuklarda (dahi) suyu her uzva gereği gibi hakkınca vererek abdest almak, ayakların cemaate yürümesi, bir namazdan sonra (ikinci) namaz vaktini beklemek.
Mikail A.S:
-"Derecât (mümine manevi derece kazandıran şeyler) nedir?” diye sordu. Rasülüllah A.S:
"Yemek yedirmek, selamı yaymak, insanlar uykuda iken gece namaz kılmak,” buyurdu.
Sonra Cebrail A.S:
-"Münciyât (mümini kurtaracak şeyler) nedir?” diye sordu. Rasülüllah A.S:
-"Gizli ve âşikarda Allah’tan korkmak, fakirlik ve zenginlik hallerinde, doğruluk, öfke ve rıza anında adalet” buyurdu.
Azrail A.S:
-"Mühlikât (insanı helak eden şeyler) nelerdir? diye sordu. Rasülüllah A.S: –"İtaat olunan cimrilik, tabi olunan heva (nefis), kişinin kendini beğenmesidir” buyurdu.
Hazreti Allah C.C her defasında "Muhammed doğru söyledi” buyuru.

Sırrı-yi Sekati Kuddise Sirruh’dan rivayet olundu. Buyurdu ki:
-"Cüneyd-i Bağdadi’nin yanına girdim, ağlıyordu. Ona:
-"Niçin ağlıyorsun?” diye sordum. Dedi ki:
-"Dün gece küçük kızım bana geldi ve "Babacığım, bu gece sıcak bir gecedir, sen de su kabını buraya koyuyorsun” dedi. Gözlerim ağırlaştı, uyudum. Rüyamda çok güzel bir cariye gördüm. Gökyüzünden inmişti. Ona:
-"Sen kimin içinsin?” diye sordum. Dedi ki:
-"Bardaktan soğuk su içmeyenler için” dedi.
-"Uyandığımda bardağı aldım yere vurdum”.
Sırri’yi Sekati; "desti (bardak) kırıklarını gördüm” dedi.
O büyük zatların dünya nimetlerini terk edişlerine bak. Nefisleri için soğuk suya ve leziz yemeklere razı olmadılar.

Denildi ki:
Dört şey, ancak dört şey ile elde edilir,
1- (Ahiret) nimetleri, (dünya) nimetlerini terk etmekle,
2- Baki (ahiret), faniyi (dünyayı) terk etmekle,
3- Allah’ın rızası, nefsin öfkesini terk etmekle,
4- Ahiret rahatı, dünya rahatını terk ekmekle elde edilir.

Rivayete göre:
Selef-i Salihin, yaşları kırka yaklaştığı zaman döşeğini dürer, katlar, geceleri yatmazdı. Ancak duha namazından sonra kaylule (öğle uykusu) için yatarlardı.
Tabiin ve teb’a-i tabiinden Alkame, Hammad, İbn-i Müseyyeb, Fudayl, Lavus, Rebi ve diğerleri gibi bir çok zevat, geceleri ihya ederler, yatsı abdesti ile sabah namazını kılarlardı. Onların kıyamı (ibadeti) ruhları için gıda idi.

Ebu Hanife Rahmetullahi Aleyh’in gece zikri vardı. Bu da; Kur’an-ı Kerim’i hatim etmekti. Kırk sene yatsı abdesti ile sabah namazını kıldı. Geceleyin ağlamasını komşuları işitir ve ona acırlardı.


aziz83
NEFİS TERBİYESİ
Soru:
–Nefsi terbiye etmenin ilk yolu nedir?

–Tasavvufa girmektir. Girmişse, vazifeleri yapmaktır.

Soru:
–Nefsi alt etme, terbiye etme yönünde bize bir şeyler söyleyebilir misiniz?

–Nefsiye terbiye etmenin, alt etmenin iki yolu vardır:

1. Birinci yolu, nefsin gücünü, kuvvetini azaltmaktır. Oruç tutarsın azalır, az uyursun kuvveti azalır… Çok konuşmazsın, hatalara düşmezsin… İnsanların arasına çok katılmazsın, tenhada durursun, kendi başına durursun, rahat olursun… Bunlara işte kıllet-i taâm, kıllet-i kelâm, kıllet-i menâm, uzlet-i enâm, zikr-i müdâm demişler. Zikre müdâvim olursun. Böyle tedbirlerle, terbiye ile nefsin arzuları kırılır.

Yâni, arzuları zayıflıyor zaten… Coşkunluğu kalmıyor arzularının… Oruç tuttuğu zaman, az uyuduğu zaman vs. Böyle bir yol vardır.

2. Bir de zikre kuvvet gidilip, insanın aşkının, şevkinin, muhabbetinin, allah-u Teâlâ Hazretleri’nin yoluna sevgisinin coşması sûretiyle, günahlara nazar etmeyecek hale gelmesi vardır. Aşk ve muhabbet yolu ile terbiye, zikre devam ederek; o da olabilir.

Tabii, hepsinin çeşit çeşit incelikleri vardır. Tarikatte halvet vardır. Şeyh efendinin çeşitli tâlimatı vardır.

Soru:
–Nefsi uysallaştırmanın yolu nedir?

–Az yemektir, az konuşmaktır, az uyumaktır, çok zikretmektir.

Soru:
–Kitaplarda az yemek tavsiye ediliyor. Fakat, buna riayet ettiğimde, ailemin, çevremin tepkisini çekiyorum. Çok zayıf olduğumu söylüyorlar. Acaba ne yapmalıyım?

–Peygamber Efendimiz SAS buyuruyor ki: "Kuvvetli müslüman, zayıf müslümandan daha hayırlıdır. Hepsi hayırlıdır ama, o daha hayırlıdır." O halde vücudun zaafa düşmemesi önemli… Zayıfsan gerçekten, verem olacağına, ağzın kokacağına, Allah rızası için yemek ye!.. Yâni kuvvetli olayım da, iyi müslüman olayım diye…

Yemeğin azaltılması şu sebeptendir: Yemeği çok yediği zaman, insanın nefsi kuvvetlenir. İnsanı haramlara, günahlara sevkeder. Oruçlu olduğu zaman, az yediği zaman nefsi kuvvetlenmez. O bakımdandır. Bunun ölçüsü, vücudun zayıf düşmemesidir.

Soru:
–Samîmî müslüman olmak için ne yapmak lâzım?

–Derviş olmak lâzım. Samîmî müslümanlık yolu o, takvâ yolu o…

Soru:
–Şehvet kesilmeden dervişlikte ilerlenilir mi?

–Şehvet kesilmez, kesilmesi de gerekmez. Çünkü, normal ölçüler içinde Allah öyle yaratmıştır, normaldir. Onun esiri olmak doğru değildir. İnsan evlenecek, evlât yetiştirecek… Hayırlı evlâtlar insanın dünya va ahiretinin sevabının artmasına vesile olur. Ümmet-i Muhammed’in adedi artar… vs. Bunlar normal şeyler…

İslâm’da fıtrata aykırı bir durum yoktur. İslâm, fıtratı doğru bir yola sevkeder. Yaratılışında insanın bu duygular varsa, bunun meşrû yolu da nikâhtır, evliliktir; bu normaldir. Evlendiği zaman, insanın dini bütünleşiyor. Demek ki, doğrudan doğruya bu duygular insanın mânevî ilerlemesine zarar vermiyor. Aklını başından alır da çok meşgul ederse, tabii ilerletmez o zaman… Onun için de oruç tutmak lâzım, gözünü haramdan sakınmak lâzım ve zikre devam etmek lâzım!..

Soru:
–Çok uyuyorum, ne tavsiye edersiniz?

–İnsanın çok uyuması, yaşıyla ilgili olabilir. Meselâ, çocuklar çok uyurlar, yaşlılar uyumak istedikleri halde uyuyamazlar. Yaşla igili bir meseledir. Sonra delikanlılık çağında büluğ meseleleriyle ilgilidir.

Bazen yemekle ilgilidir. Çok yemek yediği zaman insan, hemen gözleri mahmurlaşır, yatacak yer aramağa başlar.

Bazen de uykusuz kaldığı zaman olur. O da normaldir. Olduğu yerde böyle başı yere düşer. Uykuyu normal miktarda uyumak lâzım!..

Bunun normal şekli ikidir: Bir yatsıdan sonra yatmalı, teheccüd zamanına kadar uyumalı!.. Mümkünse bir de öğleden evvel Efendimiz uyurdu; o uykuyu uyumalı!.. Bu ikisini yaptı mı insan, çakı gibi sıhhatli olur.

Çok uykuya düşmemek için ikinci şey, çok yemek yememeli!.. Vücuduna lâzım olacak kadar yemeli… Fazla yediği zaman, fazla uyur.


aziz83
Nefsi Yenmek ve Seytâna Karsi koymak

BESINCI BÖLÜM

NEFSI YENMEK VE SEYTANA KARSI KOYMAK

Akli basinda olan kimsenin, nefsin azgin arzularini açlikla sindirmesi gerekir. Çünkü Allah’in (C.C.) düsmanmi (nefsin azgin arzularini) ancak açlik gemleyebilir. Nefsin azgin arzulan, yemek ve içmek seytanin vasitalaridir.
Nitekim Peygamber’imiz (S.A.S.) söyle buyurur:

"Seytan, insan vücudunda kan damarlari yolu ile dolasir, Binan-aleyh siz onun dolasim yolunu açtikla daraltiniz. Kiyamet günü, insanların Allah (C.C)’a en yakin olani, en uzun müddet aç ve susuz kalanidir."

Insanoglu hesabina en büyük tehlike kaynagi, midenin doyumsuz arzularidir. Hz. Adem (A.S.) ile Havva’nin huzur ve istikrar yurdundan (cennetten) çikarilarak horluk ve yokluk diyarina (dünyaya) gönderilmelerinin sebebi odur.
Bilindigi gibi bir agaç meyvesinden yemek, kendilerine Allah (C.C) tarafindan yasaklandigi halde azgin arzularina yenilerek sözkonusu agacin meyvesinden yediler de çirilçiplak kaliverdiler.

Tahkike göre mide asiri arzularin kaynagidir. Hikmet ehlinden biri der ki, "nefsinin kontrolü altina giren kimse, onun azgin arzularindan hoslanmaya mahkûm olmus, onun yanilmalar zindar.fnda tutuklanmis ve kalbini faydali seylerden mahrum etmis olur. Vücud azalari topragini azgin arzularla sulayanlar, kalblerinde pismanlik agaci dikmis olurlar."

Ulu Allah (C.C.) canlilari üc türlü yaratmistir: Melekleri akilli ve fakat azgin isteksiz yaratmistir. Hayvanlari azgin isteklerle donatmis fakat onlarin yapisina akil katmamistir. Insanoglunu ise akil ve arzulari birarada yapisina katarak yaratmistir. Buna göre aklini azgin arzularinin kontrolüne veren kimse hayvanlardan asagidir, bunun tersine azgin arzularini aklinin kontrolü altinda tutan kimse de meleklerden üstündür.

HIKAYE

Ibrahim Havvas (rahimullahu) anlatiyor: Bir gün Likam daginda idim. Bîr nar agaci gördüm, canim çekti, ondan bir nar kopararak yardim, eksiymis, elimden attim ve yoluma devam ettim. Az ileride birini gördüm, yere serilmis ve üzerine arilar üsüsmüstü.
Adama selâm verince "aleykümselam, ya Ibrahim" diye cevap verdi. "Beni nereden taniyorsun" diye sordum. "Allah (C.C)’i taniyanlara hiç bir sey sakli degildir karsiligini verdi. Ona "anlasilan Allah (C.C) ile münasebetin var, su arilardan seni kurtarmasini O’ndan istesene" diye takildim.
Bana su cevabi verdi, "ben de senin Allah (C.C) ile münâsebetin oldugunu saniyordum. Asil kendin, nar düskünlügünden seni kurtarmasini istesene! Nar düskünlügünün acisini insan ahirette çeker, oysa ari sokmasinin acisi dünyadadir. Öte yandan ari sokmesi vücudu incittigi halde azgin arzular, ignelerini kalbe batirirlar." Bana agir, fakat faydali bir ders veren adami kendi hatinde birakarak yoluma devem ettim.

Nefsin asin arzulari padisahlari köle yaptigi gibi sabir da köleleri padisahliga yükseltir. Hz. Yusuf (A.S.) sabri sayesinde Misir meliki oldu. Buna karsilik Züleyha, nefsinin azgin arzusu yüzünden. Hz. Yusuf’a (A.S.) karsi duydugu aski gemleyemedigi için zavalli, düskün, yoksul, yasli ve gözlerinden mahrum bir duruma düstü.

Ebul Hasan Errazi’nin (rahimullahu) anlattigina göre, ölümünden iki yil sonra babasini rüyasinda görür, üzerinde katrandan bir elbise vardir. Ona sorar, "babacigim, niye seni cehennemliklerin kiligi içinde görüyorum."
Babasi "yavrum, nefsim beni cehenneme sürükledi! Sakin nefsine aldanma" der.

Sairin biri bu konuda söyle der:
Basima dört belâ sarildi.
Sapikligim ve iradesizligim yüzünden düstüm pençelerine:
Seytan, dünya, nefsim ve sonu olmayan arzular.
Hepsi de düsmanim, acaba kurtulus nasil?
Ihtiras ve kuruntularin karanliginda
Nefsimin beni sonu olmayan arzulara çagirdigini görüyorum.

Hatem’ül Asam (rahimullahu) der ki. "nefsim ayakbagim. ümim silâhim günahim hayal kirikligim ve seytan da düsmanimdir. Nefsimin arzusun, hiç bir zaman, uymam."

Ehli marifetten bir zatin söyle, dedigi nakledilir: Cihad üç türlüdür. Birincisi kâfirlerle savasmaktir ki, bu zahiri cihad’dir.

Ulu Allah’in

"Allah yolunda cihad edenler…"
(Maide Sûresi. 54)
Ayet-i celilesinde , cihadin bu çesidine isaret edilmistir.

Ikinci çesit cihad, ilimle ve inandirici deliller ile batilin taraftarlarina karsi verilen cihaddir.

"En iyi usulle onlara karsi koy" (Nahl Sûresi. 125)
Ayet-i kerimesi, bu çesit cihada isaret eder.

Üçüncü çesit cihad, kötülügü emreden nefse karsi verilen cihaddir. Bunun hakkinda Allah söyle buyurur:

"Bizim ugrumuzda cihad edenlere yollarimizi gösteririz"

(Ankebut Sûresi. 69)

Peygamberimiz (S.A.S.) de bu konuda söyle buyurur:

— "En faziletli cihad. nefse karsi verilen cihaddir."

Nitekim sahabîler (Allah (C.C) onlardan razı olsun) kâfirlere karsi verilen bir savastan dönünce "küçük cihaddan büyük cihada döndük" derlerdi.
Nefse, seytana ve azgin isteklere karsi verilen cihada "büyük cihad" ismini vermelerinin sebebi sudur: Nefse ve azgin arzulara karsi verilen cihad araliksizdir, oysa kâfire karsi arasira savas verilir, öte yandan cephe savasçisi düsmanini görür, fakat seytan görünmez, görünür düsmana karsi cihad vermek, görünmez düsmanla cihad etmekten daha kolaydir.

Bir de seytana karsi savasirken onun. senin nefsinde bir destekçisi vardir, bu destekçi nefsin azgin arzularidir, oysa ki kâfirlerle yapilan savasta onlarin senin nefsinde öyle bir yardımcılari yoktur, bu yüzden seytana karsi verilen cihad daha çetindir.
Yine savasta kâfir öldürürsen zafer ve ganimet elde edersin, kâfir seni öldürürse sehitlik rütbesi ile cennet kazanirsin. Halbuki seytani öldüremezsin, ama eğer o seni öldürecek olursa Allah’in cezasina çarpilirsin.
Nitekim derler ki: "Savasta atini elinden kaçiran kimse düsmanin eiine düser, buna karsilik imanini yitiren kimse Allah’in gazabina ugrar, böyle bir seyden Allah (C.C)’a siginiriz!…"

Diger yandan, kâfirlerin eline esir düsen kimsenin elleri boynuna baglanmaz, ayaklarina pranga vurulmaz, aç ve çiplak birakilmaz. Oysa Allah (C.C)’in öfkesine muhatap olan kimsenin yüzü kara olur. Elleri boynuna kelepçelenir, ayaklan atesten prangalara vurulur, yedigi ates, giydigi ates ve içtigi ates olur.

Imam Gazali – Kalplerin Keşfi


->Es Pisman<-
Azizcigim ALLAH cc razı olsun. O yazdiklariyin hepsini cesitli kitaplarda okudum. Ama soru bu

"Bildiginiz belirli dua ya da ayet v.s. varmi, okusamda su cinsel arzularimi yatistirsa"

Tarikat ehliyim, ibadetler var, zikir var, gunluk kitap karistiriyorum, insanlarla mecbur kalmadikca gorusup konusmak zaten istemiyorum. Nefsimi terbiyet etmis olsam ya zaten bu dusunceler olmaz. Evlenmekse, ben zaten evliyim. Lutfen iyi oku ondan sonra cevap ver. Boyle copy paste yapmakla pek yardımcı olmuyorsun. Yinede emegine saglik.


şaf_ak
oruç tutmak en iyisidir bide gözleri haramdan korumak…göz nereye bakarsa kalp oraya akar derler…


->Es Pisman<-
Zaten yapiyorum onlari 🙁 Bana baska bir sey soyleyin bunlar oldugu halde o istekler var 🙁 kafayi bozacagim ya. Soguk suya gire gire usuttum. Kuraniazimussan eczanemiz bildiginiz bir ayet varmi benim su pis nefsimi gemleyecek?


rana
ya evlilik yada oruc tavsiye budur kardesim Efendimiz (s.a.v.) bunlari tavsiye etmis bizler baska birseyi tavsiye edemeyiz… 🙁


->Es Pisman<-
Napalim o zaman ayni sekilde savasa devam, dua buyurun muvaffak olalim.


tekturk
“Es Pisman“ kardes, yenge ile nedir nedendir bilmiyorum ama , ya herseye bir cizgi cizip evliligini kurtar , haniminla Allah izin verdikce birlikte ol.. Artik olmasi imkansiz diyorsan yine bir cizgi cizip , yeni bir hayat yeni bir yuva kur..Baska hicbir sekil nefsine hakim olamazsin..Oruc tutsan tamam iyi güzel , gunduzleri kurtardin, e zaten senin için zor olani gunun geri kalan kismi…biz 40 kardesiz kirkimizda birbirimizi biliriz..Bu hayat herseye kafani yoracak kadar degerli degil…(kades coluk cocuk varmi?) Allah yardımcın olsun..


YaZaROW
Es-Pisman bunların bana yararı yok demişsin ama konunun başında konuya neden öyle girdiğimi anlamamışsın. 🙂 Cevaplar sana tavsiye olarak gelirler sen yapıyorsan yapmayanlara tavsiye olurlar. Mesela ben çok faydalandım Allah razı olsun yazı gönderenlerden. Bundan sonra çok yemek yemeyeceğim mesela. Zaten çok yemiyorum fakat doymadan da kalkmam sofradan. Bundan sonra neymiş? Sofradan doymadan kalkacağım Allah’ın izniyle.


->Es Pisman<-
@ tekturk
Bilmiyorum duzelirmi bana bosanma davasi acti ama onun kalbini çok kirdim sopa atsa hakli 🙁 Mantikli dusunemiyorum hangi karari alsam ne yapsam bilmiyorum. Buyuklerimiz sabir etmemi ona zaman tanimami soyluyor. ALLAH cc izin verirse onumuzdeki ay bir ALLAH cc dostuna gidip nasıl bir tutum sergilemem gerektigini danisacagim ve ona gore hareket edecegim sabirsa sabir terkse terk.

@ Yazarow
Hehehe alemsin adamim, fazla yemek yeme yoksa sitenin kapisindan iceri sigmazsin bak 🙂 seni yuvarlaya yuvarlaya siteye sokmamiz gerekebilir 🙂 Isine yaradigina sevindim. Hic degilse birimiz faydalanalim. Ben soguk suyla dus yaparak kendime geliyorum. Ama bir muddet sonra kopek nefis yine saldiriyor hoppaaaa yine soguk dus, usuttum ya 🙁


BOYUTSUZ
kardeşçiğim sana kısa ama çok mühim bir dua yazayım

YA RABBİ BENİ NEFİMLE GÖZ AÇİP
KAPAYINCAYA KADAR DAHİ
BAŞ BAŞA BIRAKMA
AMİN

ALLAH DAİMA YAR VE YARDIMCIN OLSUN


furkan26
utanılacak sıkılacak bir şey yok bunda , bu sorunu yaşayan birçok insan var kardeşim .

ibadetlerine bağlı kal , kuran-ı kerim oku , zikirlere devam et bunları yaptıkça nefsin yenik düşecek ve birdaha böyle şeyler aklının ucundan dahi geçmeyecektir.
Sakın nefsine yenik düşme . Allahtan sabır dilemeye devam et .


YaZaROW
Aç gez. Gerçekten faydası oluyor bugün denedim. 🙂 Artık tam doymayacağım. Sende yap gerçekten Allah’ın izniyle kurtulursun. Bir dene. İşine yarayacaktır. 🙂 Dene sadece.


tekturk
< @ tekturk
Bilmiyorum duzelirmi bana bosanma davasi acti ama onun kalbini çok kirdim sopa atsa hakli 🙁 Mantikli dusunemiyorum hangi karari alsam ne yapsam bilmiyorum. Buyuklerimiz sabir etmemi ona zaman tanimami soyluyor. ALLAH cc izin verirse onumuzdeki ay bir ALLAH cc dostuna gidip nasıl bir tutum sergilemem gerektigini danisacagim ve ona gore hareket edecegim sabirsa sabir terkse terk.
>

Gardas mademki kabahat senin ve sucunu kabul ediyorsun…Sana tavsiyem araya kimseyi katma, yani bir yakinini felan gondermek gibi, kendi isini kendin yap,, yenge calisiyorsa is yerine beyaz guller yolla, ne bileyim ben kendini affettir ama bir gunde ard arda birseyler yapip kendinden biktirma.. ( cocuk varmiydi gardas??)


->Es Pisman<-
@ tekturk
iki cocuk var ellerinden oper 14 ve 3,5 yasinda 🙁 Zaten benim israr etmem o cocuklar için. Karimi da çok seviyorum ama bu yaptiklarini inan affetmezdim cocuklar olmasaydi.


tekturk
Gardas biraz daha kolaylasti isin , eskiler bosa dememis `kaleyi icten feth etmek lazim` diye.. Cocuklarina yaklas onlar ile bu zamana kadar yapamadiklarini yap.. Para pul ver demiyorum ha , sakin ha… o yastakilerin yapmak istedigi seyleri yapin birlikte ..Ne bileyim lunapark gibi eglence yerleri felan.. Ve annene sunu sunu de diye cocuklari sakin tenbihleme…Kardes tembellik yok sana calisacaksin istediklerine erisinceye kadar..Allah yardımcın olsun


Rayyan Emir
oruc tut kardesim sevval ayindayiz mumkunse uzunca bir sure tut.orucunu acip namazını kıldıktan sonra uyu fazla da aklina getirme. spora yazilabilirsin seni sürekli mesgul edecek bir ugras bul


->Es Pisman<-
@ tekturk
Amin. Hafta sonlari cocuklari alip her defasinda yok sea life yok speedo yok eglence merkezlerine goturuyorum. Ama inan her defasinda cocuklari almaya gittigimde ya hanim hiç kapiya bile cikmiyor ya da cikinca bana bagirip cagiriyor. Her defasinda sopa yemis gibi canim yaniyor. Cocuklarimi gördüğüm için seviniyorum ama buruk bir aci. Alis veris merkezine gidiyorum Herkes hanmiyla cocuklariyla ben sap gibi yapayalniz cocuklarimla çok koyyor ya 🙁 Konusmak istiyorum tevbe ettim pismanim diyorum guvenmiyor. Allah cc için zor sabir etmem gerek baska hiç bir carem yok.

@ Rayyan bacim
Kolayini buldum dun gece sabaha kadar ibadet yaptim aynanin karsisina gectim lan pis nefis dedim. Bak beraber cennetemi gidelim cehennememi, sen karar ver dedim. Ne zaman bir daha beni delalete yonlendirirsen seni ac susuz birakip sabaha kadar alnini secdeden kaldirmam dedim. Sabah namazını da gidip camide kildim. O kadar huzur buldum ki 🙂 Camiden gelince ogle namazına kadar uyudum kendimi çok iyi hissediyorum simdi. Butun gun bir sey yemedim biraz önce bir tabak yemek yedim, ekmek yemedim. Ac birakacam kopek nefsimi cunki bunu ne kadar doyurursam bana o kadar siddetli saldiriyor. Oruc tutuyorum ama bu gun cuma oldugu için tutmadim.


ferah36
->Es Pisman<-

İnsanoğlu, doğuştan 15-20 kadar nefsani hastalıkla dünyaya gelir. Ve her bir hastalığın derecesi/şiddeti, her insanda farklıdır. Bu da insanların farklı davranışlar göstermesine neden olur.
İnsanoğlunun bu dünyaya gönderilmasinin amacı, NEFSini tezkiye ve tasfiye edip, hem dünya, hem ahiret saadetini kazanmasıdır.
Nefs Tezkiye ve tasfiyesini yapmak için, tasavvuf eğitiminden geçmek gerekir.
Tasavvuf eğitimi, Allah’ın irşadla görevlendirdiği veli-mürşidlere tabi’ olarak yapılır.
1- "Tarikat ehliyim, ibadetler var, zikir var, gunluk kitap karistiriyorum, insanlarla mecbur kalmadikca gorusup konusmak zaten istemiyorum Nefsimi terbiyet etmis olsam ya zaten bu dusunceler olmaz" diyorsun. Neden mürşidine sormuyorsun derdinin çaresini? Çünkü, Allah’ın yardımı, mürşidin himmetiyle de paralellik arzeder(örnek. Bendeniz, mürşidime tabi’ olduğum an, bana zarar verdiğini bilip defalarca bırakma girişimime rağmen bırakamadığım sigara iptilasından kurtuldum). Bazı insanlar, tarikatta olduklarını zannederler ama, nefs tezkiyesi yönünden bir düzelme/ilerleme olmaz. Bu durumda, kişinin yapacağı, Hacet namazı kılıp, Allahtan durumunu sormaktır.
2- Eğer mürşidine ulaşamıyorsan, Hacet namazı kılıp, senin bu nefs hastalığına çareyi, Allah’tan sormalısın. Çünkü biz kulların derdini de çaresini de en iyi bilen O’dur.
HACET NAMAZININ KILINIŞI
Allah’tan herhangi bir haceti olan veya mürşidine ulaşmak isteyen kimse, hacet namazı kılar. Bu namaz, perşembeyi cumaya bağlayan gece ya da kandil gecelerinde kılınır. Bu mümkün olmazsa herhangi bir gecede de kılınabilir. Önce boy abdesti alınır. Sonra kimseyle konuşulmaz.
Hacet namazına niyet edildikten sonra aşağıdaki âyetler okunur:
1.Rekât: Subhaneke + Fatiha + 3 defa Âyetel Kursî
2.Rekât: Fatiha + İhlas + Felâk + Nâs
Oturuş: Ettehiyyatu
3.Rekât: Fatiha + İhlas + Felâk + Nâs
4.Rekât: Fatiha + İhlas + Felâk + Nâs
Oturuş: Ettehiyyatu + Allahumme Salli + Allahumme Barik + Rabbena atina duaları.
Namaz bittikten sonra kişi, Allah’tan haceti neyse onu veya mürşidini diler. Kıble, yatağın sağ tarafında kalmalı ve kişi vücudunun ön cephesi kıbleye doğru olarak, sağ yanüstü dönüp yatmalıdır. Yattıktan sonra üç kere Âyetel Kursi okunur. Allah’tan, zahirî veya batınî hacet ya da mürşid dilenir. Ardından sessiz zikir (zikr-i hafi) yapılır. Yanüstü yatıldığından sağ kulak yastığa gelecektir. Baş, hafifçe sağa sola oynatılarak kalp atışlarının (kulaktaki basınç sebebiyle) rahatça duyulacağı pozisyona gelinir. Kalbin her çift atışında "Allah, Allah” diyerek, sessiz şekilde içinden Allah zikredilir.
Hacet namazının ilk kılındığı gece, hacete dair bir rüya görülmezse, hedefe ulaşana kadar perşembeyi cumaya bağlayan geceler, kılmaya devam edilmelidir. Şartlara göre, her gece de kılınabilir.


mustafa_ali
Allah razı olsun bu bilgiler önümü aydınlattı
yol gösterdi


->Es Pisman<-
@ Ferah36 sagol kardesim bizzat uygulayacagim dediklerini


YaZaROW
Allah razı olsun. Bakın bir konu nelere mal oldu. Hacet namazını Allah’ın izniyle deneyeceğim ve mürşidimi arayacağım inşaAllah. Peki siz yaptınız mı? Yapan bilen birinden duydunuz mu? Yaşanacakları yaşayanlardan duyarsak en azından yapmadan önce bilgimiz olur ve niyetimiz kalbimizde belirir. Bilirsiniz; ameller niyetlere göredir.

Selam ve dua ile


EzeLi_NuR
Abicim (benden yaşça büyüksünüz)sen nefsinle savaşa başlamışsın asla yılma şeytan her türlü tuzağı çıkarır karşına ama pes etme zikir ve ibadeti bırakma dünyalık hevesler için ahireti mahvetmek ahmaklıktır unutma…!


doğan
arkadaşlar benim nefsimde beni bir türlü rahat bırakmıyor ama kaç zamandır sorup soruşturup arıyorum aldığım net cevap şu oldu bir alimin yanına git manevi olarak sana destek versin yol göstersin imanın kuvvetlenene kadar onu gözetiminde ol ALLAHIN izniyle olur ama daha denemedim


Kayıtsız Üye
Bende aynı durumdayım.İşin ilginç tarafı ben bir bayanım ve yaptığımdanda zevk alma gibi bir durumum yok.Neden yapıyorum o zaman bilmiyorum.Eşimin yüzüne bakamaz oldum.Kendimden utanıyorum.Kurtulmak istesemde olmuyor.Günahlar bana mutluluk veriyor.Bazen Allaha(tövbe haşa)inancımı kaybettiğimi hiç birşeyi düzeltemeyeceğimi düşünüyorum ve bunları düşünmek bile beni korkutuyor.İmam hatip mezunuyum.Kuranlı imanlı bir ailenin çocuğuyum ama ben neden böyleyim ne yapacağım bilmiyorum.Allahım bana hidayet ver ne olur ne olur


Kayıtsız Üye
Gece namazı kıl ağlayarak dua et, bu da şehveti kesiyor. Ağlayarak tövbe ve dua edersen manevi doygunluğa erişirsin ve çok fazla yemek yemekte istemez ayrıca canın. Birde ne yapın edin eşinizle aranızı düzeltin yoksa bu iş zor :).


Kayıtsız Üye
SELAMÜN ALEYKÜM arkadaşlar öncelikle o sıkıntı her ibadet eden ve inanan mümine olur.sabır edip devamlı azmış nefsin şehvetinden HZ.ALLAH AZZE VE CELLE’ye Tealaya sığınmak yardım istemek.hocalarımız takva sahibidir.onlarlada sorabilirsiniz.


Tarzan
Ben oruç tutunca daha da kuduruyor. Onun için üç dört gün hiç bir şey yemeden tuttuğum oruçta ancak unutabiliyorum. Oruç herkese iyi gelmeyebilir alternatif olarak sürekli kendini bir iş ile meşgul etmelisin. Yoksa boş kalınca yine aynı şeyleri fısıldamaya başlar…


Kayıtsız Üye
geceleri Allahu zikret


Kayıtsız Üye
Herkes nefsinden tamamen kurtulabilecegini düşünerek yazmış. Anasiri Erbaa çıksa bile nefsiniz sizinle kalacak. Peygamber olsanız günahtan korunursunuz onun dışında çok zor.

Hz. Ali efendimize sormuşlar ne kadar tövbe edelim günahlardan vaz gecemiyoruz demişler. Cevabı şu olmuş. Nefsin gunah işlemekten yorulana kadar Tevbe et demiş.

Birde bu işin tam ve hakiki ilacı nefsi emmareyi uyuşturan Rabitadir. Onuda hakiki manada yapmak çok zor. Bu nedenle hakiki bir mürşide bağlanıp günlük uzun süreler rabıta yapmak gerekir.

Hakiki olmayan sahte mursitlere yapılan rabıta insanı ne yazık ki daha da bozar yoldan çıkartır. Sahte mürşide yapılan rabıta esnasında araya şeytan girebilir. Kişiyi bozabilir.


Kayıtsız Üye
kuvvetli müslüman zayıf müslümandan daha hayırlıdır iman kuvveti anlamındadır.bilimiyorsan yazma eğer yazıyı kopyalayıp yapıştırdıysanda oku ondan sonra paylaş


#UguR
Namazı dosdoğru kılın öyle bir isteğiniz olmaz. Ve vaktinizi başka işlerle meşgul edin; Kitap okuyun veya spor yapın vb.


Kayıtsız Üye
Veyselkarane zikrini uygulayin sabah aksam nefsin nasıl gücsüzlestigini göreceksiniz. Elbetteki Nefis hiç bir zaman olmez sadece zikir sayesinde zararsiz olur. Kalbler ancak Allahi anmakla huzur bulur. Bosuna dememis Peygamberimiz Namaz ancak kalb huzuruyla kılınır.


SİVASLIM
Yazali çok olmus ama ben yeni gördüm
Boyle bir makaleyi…o yuzdende merak ettim Derdine derman buldunmmu kardesim


nefsimi nasıl yenebilirim, nefsimi nasıl yenerim, nefsimizi nasıl yeneriz

Yorum yapın

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();