Kulak akıntısı abdesti bozar mı?

Kulak akıntısı abdesti bozar mı?

Muhasibi
Bazan kulaktan irin, kan gibi şeyler akıyor. Bu akıntıdan sonra abdesti yenilemek gerekir mi, yoksa bunlar abdesti bozmaz mı?? Bu akıntı sırasında acı ve sızı duyulursa abdest bozulmuş olur. Yeniden abdest almak gerekir. Zira acı ve sızı hissi, akıntının bir yaradan çıktığına delil olur. Şayet böyle bir acıma ve sızlama hissedilmezse abdest bozulmaz. Yaradan çıkmadığına hükmedilir


Cevap: Kulak akıntısı abdesti bozar mı?

Fetva Meclisi
kulak akması abdest bozarmı

Bir ağrı ve sızı olmaksızın kulaktan, göbek ve gözden çıkan akıntı abdesti bozmaz. Akıntı ağrı ve sızıyla çıkarsa o zaman abdest bozulur. Zira ağrı yaranın varlığına delildir. Yaradan akan sıvı da abdesti bozar (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtar, I, 147).


Kulak Akıntısı Ve Gusül Abdesti

Kayıtsız Üye
Kulağımda akıntı var gece akıyor ve sabah kurumuş oluyor temizledim ama gusül esnasında kuru akıntı kulağımda kaldı (elimin kolay ulaşacağı bir yer) kuru kulak akıntısının altına su geçer mi?


Yorum: Kulak akıntısı abdesti bozar mı?

arifselim
Kulağın iç kısmında kalan akıntıyı temizlemek mecburiyeti yoktur ve bu gusle engel değildir. Akıntı kulak dışına çıkmışsa ancak o zaman yıkanmalıdır. Ayrıca suyun deriye temasına engel olmadığı sürece kulak dışında da olsa yine gusle engel olmaz.


kulak akıntısı abdesti bozar mı, kulak akintisi abdesti bozarmi, kulak akması abdesti bozar mı

Yorum yapın

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();