Kandillerde tek bir gün oruç tutulmazmış iki gün tutulması gerekiyormuş doğru mu?

Kandillerde tek bir gün oruç tutulmazmış iki gün tutulması gerekiyormuş doğru mu?

Kayıtsız Üye
Ben kandillerde oruç tutuyorum. Ama duyduğuma göre tek bir gün oruç tutulmazmış! Mecburen iki gün tutulması gerekiyormuş! Bu doğru mudur?


Yorum: tek gün oruç tutulur mu

Ensar
Peygamber sav ve geçen olay şöyle gerçekleşmiştir ; Bir yahudinin oruçlu olduğunu duyuyor ve etrafındakilere bu adam eğer musa as için oruç tutuyorsa biz ona daha layığız der ve gelecek sene için 9 ve 10. Gün oruç tutacağını söylüyor. Yada 10 11.Gün.
Ancak günümüzde sadece 1 gün tutulması yeterli olur. Eğer tutmak isterseniz 2.günüde tutarsınız.


Kandillerde tek bir gün oruç tutulmazmış iki gün tutulması gerekiyormuş doğru mu?

Kayıtsız Üye
Ben Regaip Kandili günü tek perşembe oruç tutam kabul olur mu?


kandilde tek gün oruç tutulur mu

Şema
< Regaip Kandili günü tek perşembe oruç tutam >
Neden kabul olmasın. Recep ayında dilediğin gün dilediğin kadar tutabilirsin.


Kayıtsız Üye
Ben bugün üç ayların başlangıcı olduğu için oruç tutuyorum cuma günü olmasından dolayı yarında tutmam gerekiyor mu

Recebi şerifin 1.gün cumaya denk geldi oruçlu geciriyrm ama normalde cumayi tek oruçlu geçirmek tenzihen mekruh yarında tutmam gerekirimi.

Ben kandil için cuma günü oruc tuttum yarın tutmazsam günah olurmu


Şema
< cuma günü olmasından dolayı yarında tutmam gerekiyor mu >
Hayır cuma günü oruç tutabilirsiniz. (52 haftanın sadece cuma günlerini peş peşe tutmak mekruhtur)
Cumartesi gününe de tutmak zorunda değilsiniz.


Kayıtsız Üye
yarin oruc tutucam oburgunde tutmam lazim kandillerde uc gun tutulur deniyor cuma gunude tutmalimiyim (tutarsam dogrumu cunki o gun tutmk mekruh)


arifselim
Allah kabul etsin. Arka arkaya nafile oruç tutulduğunda cuma günüde tutulabilir. Recep ayının ilk 3 günü oruç tutmak faziletlidir. Ancak 3 günü de tutmak mecburiyeti yoktur.


Kayıtsızüye2
Nafile oruç sadece perşembe günü tutulur mu? Bir de Recebin ilk günü oruç için (nafile oruç oluyor galiba )geceden niyet edilmedi peki öğlene kadar bir şey yenip içilmezse oruç için niyet edilse niyet kabul olur mu?


arifselim
Nafile oruç sadece perşembe günü tutulabilir. Recebin ilk günü ve bütün nafile oruçlarda öğle vakti girmeden bir saat öncesine kadar eğer oruca aykırı bir şey yapmamışsa niyet edebilir.


Kayıtsız Üye
Regaip kandilinde sadece cuma gunu oruc tuttum bna tek oruc sayilmaz iko gun tutmalisin diyorlar dogrumu


arifselim
Cuma gününü tek olarak tutmak mekruh olmakla birlikte caizdir. Cumaya denk gelen nafilelere bir gün öncesi veya bir gün sonrasından eklemek sünnettir. Allah kabul eylesin.


Kayıtsız Üye
İyi günler ben şeker hastası olduğum için oruç tutamıyorum.Ancak sevap olduğu içinmirac kandili olduğu gün pazar günü oruç tutacagim tek oruç olmaz diyorlar doğru mu bu.

Mirac kandili tek pazar gunu veye pazar pazartesi oruç tutabilirmiyim


arifselim
İyi günler. Allah şifalar versin. Tek bir gün oruç tutulması caizdir. Yukarıda verilen ilk cevaptan bakabilirsiniz. Sadece cuma gününü tek başına tutulması helale yakın mekruh kabul edilmiştir.


Kayıtsız Üye
Miraç kandili pazar gününe denk geliyor yani bugüne. Ben dün gece niyet ettim bugün şuan oruçluyum. Zaten pazartesi ve perşembe günleri oruç tutuyorum. Bugün tutmam da sıkıntı var mı ?


arifselim
Allah kabul eylesin. Pazar günü tek başına oruç tutulabilir bir sakıncası yoktur. Sadece nafilelerde tek başına cuma günü oruç tutulması helale yakın mekruhtur. Herhangi bir sıkıntı yoktur tutabilirsin.


Kayıtsız Üye
Mrb ben yarin yani sabanin 15. Gunu tek oruc tutabilir miyim ? Bunda bir sakinca var mi


arifselim
Merhaba. Şaban aynının 15. gününü tek bir gün olarak oruç tutabilirsin. Diğer günlerde de tek başına bir gün olarak tutulabilir bu caizdir bir sakıncası yoktur. Allah kabul eylesin.

Tek başına caiz olmakla birlikte mekruh olan gün, tek bir gün olarak cuma gününün tutulmasıdır.


Kayıtsız Üye
Arif bey regaip ertesi cuma tek gün oruç tutmak mekruh demişsiniz moderatör şeyma ise tutulabileceğini yılboyu tüm haftaların cumalarında oruç tutmakta ısrarın mekruh olacağını yazmış durumu netleştirirmisiniz


arifselim
Sadece cuma gününe orucu tahsis etmek tenzihen mekruhtur. Bu bir haram değildir lakin bir gün öncesinde veya bir gün sonrasında ekleyerek oruç tutmak sünnettir. En baştaki yazımızı da okuyabilirsiniz.


Kayıtsız Üye
Miraç kandili cuma günü tek oruç tutulurmu

Ben bugün oruç tuttum yarın tutmasam olurmu orucum kabul olmazmı


ACİLSERVİS
Kandil gününe denk gelen Cuma gününü tek oruç tutabilirsin.


kandilde tek gün oruç tutulur mu, tek gün oruç tutulur mu, tek gun oruc tutulurmu

Yorum yapın

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();