Aileden gizli Ablam biri ile gizli nikah yaptı. Ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım

Aileden gizli Ablam biri ile gizli nikah yaptı. Ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım

sepia
merhaba arkadaşlar
size bir sorum olacak ablam 3 yıldır bir kişiyle birlikte.ablam bizimle yaşıyor .ailemizden habersiz nikah kıymışlar ama ben bunu 2 sene sonra öğrendim tarifi imkansız bir keder içindeyim kalbim acıyor ve onlara nikahlarının geçersiz lduğunu söyledim bana bunu söylediğim için günaha girdiğimi söylüyor .biz 2 yetişkin insanız bazı paylaşımlarımız var günaha girmemek için yaptık dediler ben buraya açık seçik yazamadım kusura bakmayın google bu konuyla ilgili araştırma yaptım hanefi mezbine göre nikah kabul olur diyor ?ama ben ve ailem son derece üzgünüz bunu yazıyorum genç kardeşlerimize ibret olsun bir adım atarken ailelrinide düşünsünler kardeşlerinide onlarının onur gururunuda

sizce bu evlilik geçerlimidir fikrinizi öğrenmek isterim
iyi günler


Cevap: Aileden gizli Ablam biri ile gizli nikah yaptı. Ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım bilemiyorum

HAMMADUN
Bir müslüman ancak diniyle onurlanır, asla ve kat’a gururlanmaz. Gurur Rab’binin yarattığı insanda görmek istemediği lanetullahın üzerine kısbe diye giydiğidir.

Günaha girmemek için yaptık…..

Elhamdulillah, Bunun asgari şartları vardır ve eğer onlar nihak kıymışlarsa, bu nikah geçerlidir. Zira bu nikahı kıyan hocaefendi muhakkak asgari şartların neler olduğunu biliyordur. Bu hususda sorumluluk babında hocaefendilere olan güvenim tamdır. Zira onlar bunun mes’uliyetinin ne olduğunu çok iyi bilirler.

Resmi nikahı yoksa, İnşaAllah bunuda kısa bir süre içerisinde yaparlar. Yok böyle bişey mümkün değilse bile, nikahlı karısı ve helalidir. Onlara karşı herhangi bir serzenişte veya onların kalbini incitecek en ufak bir müdahil olma halinde, vekil olarak Rab’lerini tayin ettikleri ve O’nun emri muvacehesinde nikahı kıydıklarından….. ve O’nun emrine sadakat göstereceğine emin oldukları bir hocaefendiye kıydırdıklarından…… Allah Muhafaza… Allah ve Resulüne karşı bayrak açmış gibi olursunuz…. Asla burada aile gururu vesaire yapıp, Şeytan Aleyyullana’ya malzeme teşkil etmeyiniz….

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


Cevap: Aileden gizli Ablam biri ile gizli nikah yaptı. Ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım bilemiyorum

sepia
nikahın gerektirdiği gibide yaşamıyorlar maddi destek olalım evlenin hemen onuda ben erkeğim kabul etmem diyor karşı taraf yani sadece imam nikahı kıyıp flört eder gibi yaşamak doğrumu ? annin kardeşin üzüntüsü ne olacak buda kul hakkına giriyormu ? ukalalık sanmayın fikire ihtiyacım var


Cevap: Aileden gizli Ablam biri ile gizli nikah yaptı. Ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım bilemiyorum

BEYAZ_gul
Degerli kardesim…

Imam nikahi ancak ailelelerin haberi olursa gecerli olur.
Nikah kiyip gizli tutmak haramdir o nikah gecerli degildir.

Nikahin sartlari ailelerin haberdar olmasi sahitler tutlmasi.
Imam nikahi oyuncak yerine koymak mumine yakismaz.
Flort için dini nikah kiymak caiz degildir …..!!!


imamhatipli42
velisiz nikahın uygun olmadığı

1101- Ebû Musa (r.a.)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: "Velisiz nikah asla caiz olmaz.” (Ebû Dâvûd: Nikah: 18; İbn Mâce, Nikah: 15)
Tirmîzî: Bu konuda Âişe, İbn Abbâs, Ebû Hüreyre, Imrân b. Husayn ve Enes’den de hadis rivâyet edilmiştir.
1102- Âişe (r.anha)’dan rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: "Hangi kadına velisinin izni olmaksızın nikah kıyılırsa onun nikahı batıldır onun nikahı batıldır onun nikahı batıldır. Şayet bu izinsiz nikahlanan kişi o kadınla beraber olursa kadın için mehir verilmesi gerekir. Bu kadının velileri işi halledemeyip ihtilafa düşerlerse, yetkili devlet adamı bu tür velisi olmayan kimselerin velisidir.” (İbn Mâce, Nikah: 15)
Tirmîzî: Bu hadis hasendir. Yahya b. Saîd el Ensarî, Yahya b. Eyyûb ve Sûfyân es Sevrî ve pek çok hadis hafızı İbn Cüreyc’den bu hadisin benzerini rivâyet etmişlerdir.
Tirmîzî: Ebû Musa’nın hadisinde ihtilaf vardır. Bu hadisi İsrail, Şüreyk b. Abdullah, Ebû Avâne, Züheyr b. Muaviye, Kays b. Rabi’, Ebû İshâk’tan, Bürde’den ve Ebû Musa’dan bize rivâyet etmişlerdir.
Yine Esbat b. Muhammed, Zeyd b. Hubab ise Yunus b. ebî İshâk’tan, Ebû Bürde’den ve Ebû Musa’dan bize aktarmışlardır.
Yine Ebû Ubeyde el Haddad, Yunus b. ebî İshâk’tan, Ebû Bürde’den Ebû Musa’dan benzerini rivâyet etmişler olup bu rivâyetlerinde "Ebû İshâk’ı” zikretmemişlerdir.
Yine Yunus b. ebî İshâk, Ebû İshâk’tan, Ebû Bürde’den, Ebû Musa’dan aynı şekilde rivâyet etmişlerdir.
Şu’be ve Sevrî; Ebû İshâk’tan ve Ebû Bürde’den "Velisiz hiçbir şekilde nikah olmaz” diye rivâyet edilmiştir. Sûfyân’ın bazı arkadaşları Ebû İshâk, Ebû Bürde ve Ebû Musa’dan rivâyet ederler ki bu sahih değildir.
Tüm Ebû İshâk, Ebû Bürde, Ebû Musa’dan yapılan "Velisiz asla nikah sahih olmaz” rivâyetleri bence daha sahihtir. Bu hadisi Ebû İshâk’tan rivâyet edenlerin hepsinden daha sağlam ve daha kavrayışlı olan Sevrî ve Şu’be değişik zamanlarda Ebû İshâk’tan işitmişlerdir. Benim yanımda ötekilerin rivâyetleri daha uygundur. Çünkü Şu’be ve Sevrî bu hadisi Ebû İshâk’tan aynı anda işitmişlerdir.
Bu olaya delil olabilecek bir hadiseyi Mahmûd b. Gaylân şöyle aktarır. Ebû Dâvûd’tan aktarıldığına göre, Şu’be şöyle haber vermiştir. Sûfyân es Sevrî’den işittim Ebû İshâk’a şöyle sormuştu: "Ebû Bürde’nin Rasûlullah (s.a.v.)’in velisiz hiçbir şekilde nikah olmaz dediğini kendisinden işittin mi? Ebû İshâk’ta "Evet” dedi.
Bu hadis Şu’be ve Sevrî’nin, Mekhül’den aynı zamanda işittiklerine işaret ediyor. İsrail’in Ebû İshâk’tan rivâyeti sağlam ve güvenilirdir.
Muhammed b. Müsenna’dan işittim şöyle diyordu: Abdurrahman b. Mehdî’den işittiğime göre, şöyle aktarıyordu: "Sevrî’nin Ebû İshâk’tan rivâyet ettiği hadislerden ne kaçırdımsa İsrail’e güvendiğimden dolayı kaçırmışımdır. Çünkü İsrail, Ebû İshâk’ın hadislerini daha sağlam olarak getirmiştir.”
Tirmîzî: Âişe’nin bu konuda rivâyet ettiği "Velisiz hiçbir şekilde nikah olmaz” hadisi bence hasendir. İbn Cüreyc bu hadisi Süleyman b. Musa’dan, Zührî’den, Urve’den ve Âişe’den rivâyet etmişlerdir.
Haccac b. Ertae ve Cafer b. Rabia, Zührî’den, urve’de ve Âişe’den rivâyet etmişlerdir.
Yine Hişâm b. Urve babasından ve Âişe’den bu hadisin bir benzerini rivâyet etmiştir.
Bazı hadisçiler Urve ve Âişe’den gelen Zührî hadisi hakkında söz etmişlerdir.
İbn Cüreyc der ki: Sonra Zührî ile karşılaştığımda kendisine sordum rivâyet etmediğini söyledi ve pek hoş karşılamadı bu yönden hadis zayıf kabul edilmiştir.
Yahya b. Main’in; Şöyle dediği nakledilir: Bu hadisi İbn Cüreyc’den sadece İsmail b. İbrahim zikretmiştir.
Yahya b. Main: İsmail b. İbrahim’in, İbn Cüreyc’den işittiği bu şekilde değildir. O kendi notlarını Abdülmecid b. Abdulaziz b. ebû Revvâd’ın yazılarıyla karşılaştırarak düzeltmiş ve İbn Cüreyc’den hadis işitmemiştir. Diyor. Yahya; İsmail b. İbrahim’in, İbn Cüreyc’den rivâyetini zayıf kabul etmektedir.
Peygamber (s.a.v.)’in "Velisiz hiçbir şekilde nikah olmaz” hadisi Peygamber (s.a.v.)’in ashabından Ömer b. el Hattâb, Ali b. ebî Tâlib, Abdullah b. Abbâs ve Ebû Hüreyre’nin de bulunduğu ilim adamları uygulamalarını bu hadisle yaparlar. Tabiin fıkıhçılarından da aynı şekilde rivâyet ederler; "Velisiz nikah olmaz” denilmiştir. Saîd b. Müseyyeb, Hasan el Basrî, Şüreyh, İbrahim Nehaî, Ömer b. Abdulaziz ve başkaları da bu görüştedirler. Sûfyân es Sevrî, Evzâî, Abdullah b. Mübarek, Mâlik, Şâfii, Ahmed ve İshâk’ta aynı kanaattedirler.


BEYAZ_gul
Genis ve Kaynakli bilgi için
ALLAH razı olsun Imamhatipli kardesim.!!
bilmeyenler ogrensin:)


HAMMADUN
< ailemizden habersiz nikah kıymışlar ama ben bunu 2 sene sonra öğrendim tarifi imkansız bir keder içindeyim >
İmamhatipli42 kardeşim, sizce yukarıdaki cümle muvacehesinde ailelerin izni olmadan hangi hoca bu nikahı kıymış olabilir….????

Devamen…..

< merhaba arkadaşlar
size bir sorum olacak ablam 3 yıldır bir kişiyle birlikte ablam bizimle yaşıyor >

Tarihlere dikkat ettinizmi kardeşlerim….. 3 yıldır beraber yaşamak ve 2 yıl sonra öğrenmek…. Arada bir yıl yokmu….???? Bu ailelerin habersiz olduğunumu gösterir….???? haberli olduklarınımı…..???? sorumu tekraren yeniliyorum. Ailelerin izni olmadan hangi hoca bu nikahı kıymış olabilir….????

Devamen…..

< nikahlarının geçersiz lduğunu söyledim bana bunu söylediğim için günaha girdiğimi söylüyor >
Neden günaha girdiği söyleniyor….. Bu kardeşin bilmediği, fakat diğerlerinin bildiği ve bu kardeşten saklanan ne….???? Şimdi aynı soruyu tekraren yineliyor ve soruyorum…. Ailelerin izni olmadan hangi hoca bu nikahı kıymış olabilir….????

< biz 2 yetişkin insanız bazı paylaşımlarımız var günaha girmemek için yaptık dediler >
İmam nikahını kıymışlar….. Tarihlerde yukarıda…. İslam dininde bir çok ilim vardır ki; bunlardan biri, lisan-ı hal’dir.

Şimdi tekraren soruyorum imamhatipli42 kardeşim, Ailelerin izni olmadan hangi hoca bu nikahı kıymış olabilir….????

İnşaAllah anlatabilmişimdir durumu……

Bu kadar da açık yazmak istemezdim ama mademki burada derste yapıyoruz. Beşikten mezara kadar da talebeyiz. İnşaAllah HAL LİSANLARI‘nı hep birlikte öğreneceğiz.

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.

Not.: İnşaAllah Şu şekilde cevap vermişiz. Lutfen şimdiki açıklamalar muvacehesinde de cevaba dikkat buyrunuz….
< Elhamdulillah, Bunun asgari şartları vardır ve eğer onlar nihak kıymışlarsa, bu nikah geçerlidir Zira bu nikahı kıyan hocaefendi muhakkak asgari şartların neler olduğunu biliyordur Bu hususda sorumluluk babında hocaefendilere olan güvenim tamdır Zira onlar bunun mes’uliyetinin ne olduğunu çok iyi bilirler >


BEYAZ_gul
Okadar çok kendini bilmeyen hocalar varki Hammadun kardesim.
Para karsiliginda neler yapmiyorlarki.
Hem kendi ahiretini hemde karsilarndakilerin ahiretini yakiyorlar.

Ben onlara hoca bile demeyi yakistirmiyorum:(


HAMMADUN
Sanırım anlatamadım….. Tarihlere öncelikle dikkat çekmiş idik….. Yoksa biz hiç bir hocaefendiden şüpheye düşecek derecede kendimizde bir varlık olduğu kanaatinde asla olmadık, olmayız Elhamdulillah.

İnşaAllah tarihlere ve olayın gelişimine dikkat ettiğinizde, ne olduğunu daha iyi anlayacaksınızdır. Anlaşılan o ki o kardeşimizin haberi yok yada verilmesinde bir sakınca görüldü ki; tarihler bu hususu açıkça beyan etmektedirler. Lutfen sizde hassasiyet ve dikkatle tarihler üzerinde durduğunuzda gerçekleri sezeceksinizdir. Lisanı-ı hal ile görmek, göz ile görmek gibi değildir.

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


Desert Rose
< Ben onlara hoca bile demeyi yakistirmiyorum >
Hoca değiller ki zaten yakıştırasın

< Okadar çok kendini bilmeyen hocalar varki Hammadun kardesim
Para karsiliginda neler yapmiyorlarki
Hem kendi ahiretini hemde karsilarndakilerin ahiretini yakiyorlar >

dinini maddiyata değişenlere,
satanlara hocadan başka ne denir
dile getirmeye gerek yok bilirsiniz


BEYAZ_gul
Yani Desert kardesim ama Hammadun kardes galiba hiç karsilasmamis.
Nikahlari gecerli diyor:( bu gibi insanların kiydiklari nikah basli basina gecersiz.
Ama kardesimiz inatlasiyor tarihe bak falan filan diyor.
Yahu ayri evde oturupta evlilikmi olur ALLAH askina ya .
Yaniliyormuyum Desert kardesim restmen Flört nikahida gunah olmasin diye yapmislar daha beter gunaha saplandiklarindan haberleri bile yok yada bilmezden geliyorlar:(


Hoca
< merhaba arkadaşlar
size bir sorum olacak ablam 3 yıldır bir kişiyle birlikte.ablam bizimle yaşıyor .ailemizden habersiz nikah kıymışlar ama ben bunu 2 sene sonra öğrendim tarifi imkansız bir keder içindeyim kalbim acıyor ve onlara nikahlarının geçersiz lduğunu söyledim bana bunu söylediğim için günaha girdiğimi söylüyor .biz 2 yetişkin insanız bazı paylaşımlarımız var günaha girmemek için yaptık dediler ben buraya açık seçik yazamadım kusura bakmayın google bu konuyla ilgili araştırma yaptım hanefi mezbine göre nikah kabul olur diyor ?ama ben ve ailem son derece üzgünüz bunu yazıyorum genç kardeşlerimize ibret olsun bir adım atarken ailelrinide düşünsünler kardeşlerinide onlarının onur gururunuda

sizce bu evlilik geçerlimidir fikrinizi öğrenmek isterim
iyi günler >
Âişe (r.anha)’dan rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: "Hangi kadına velisinin izni olmaksızın nikah kıyılırsa onun nikahı batıldır onun nikahı batıldır onun nikahı batıldır….."
sözün özü budur. Kızın babası hazır olmadan nika olmaz.


_müberra_
geçen,cübbeli hoca anlatıyordu,muta nikahından farklı bir tür varmış
ama hangi şekil olsada,düğünlü dernekli olmayan çeşit hilei şerriyye dir


Kayıtsız Üye
Tabiki geçersiz o nikah çünkü nikahın 3 şartı var:
1. Müslüman olması
2. Millete duyurması
3. Kabul etmesi


Darusselam
aileden gizli nikah ile evlenmek isteyen gençler Peygamberimizin şu sözünü asla unutmayun

Hangi kadına velisinin izni olmaksızın nikah kıyılırsa onun nikahı batıldır onun nikahı batıldır onun nikahı batıldır.


Kayıtsız Üye
Kızın annesi babası vefat etmiş ise ve erkeğin ailesi evlenmelerine karşı ise kendi aralarında 2 şahitle bir imama nikah kıyılırsa ve bunu erkeğin ailesine bildirmeden ayrı evlerde yaşarsalar bu nikah geçerli olurmu?


arifselim
Kızın ailesinin ve velisi o anda kim ise onun izniyle olmasının ve bu nikahın gizli olmamasının şartı vardır. Ancak bu şekilde kıyılan bir nikah tamam olabilir.


Kayıtsız Üye
ya arkadaşlar bende de aynı durum var aileden habersiz vekil ile bir nikah söz konusu mesela gelin kız telefondan vekaltini veriyo fakat vekil olduğu kişi sadece gelinin adını biliyor yani gelini tanımıyo karşılaşmadılar bile. mihir sözü verildi ve verilmedi nikahtan ailenin haberi yok sadece güünaha girmemek için kıyılmış aynı evdede yaşamıyolar yardım ederseniz sevinirim


Sabır
Vekaleti verecek olan kız değil babadır. Yoksa dededir yoksa amcadır vs… Ne vekalet geçerlidir nede yapılan gizli nikah geçerlidir. Yapılan sadece bir tiyatro oyunudur.


gizli nikah, gizli nikah nasıl yapılır, aileden gizli evlenmek

Yorum yapın

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();