Allah insanlara verdiği nimeti neden sürekli dile getiriyor?

Allah insanlara verdiği nimeti neden sürekli dile getiriyor?

Neden?
– Allah insanlara verdiği nimeti neden sürekli dile getiriyor?
– Mesela bir kişi birine yardım olarak bir şey verse ve verdiği yardımı dile getirse, böyle bir yardım kınanmışsa Allah neden verdiği nimetleri bize Kuran’ın birçok yerinde belirtiyor?
– Allah verdiği nimetlerine neden karşılık istiyor?
– Allah bütün noksan sıfatlardan münezzehtir, yücedir, mülkü sonsuzdur buna rağmen neden nimetlerini sürekli açıklıyor bizlere?
– Yüzümüze mi vuruyor nimetlerini?


Yorum: Allahın bize verdiği nimetler ile ilğili

arifselim
Eğer bizler Allah’ın verdiği nimetleri saymaya kalkışsak asla bitiremeyiz. Onun kuranı kerimde kullarına hatırlatması onlara olan merhamet, sevgi ve şefkatinin ne kadar büyük olduğunu ve şükretmeleri gerektiğini onlara hatırlatıyor. Bizi yoktan yani biz bir hiçken bizi var eden ve sayısız nimetler ihsan eden rabbimiz elbette bizlere uyarı ve hatırlatmalarda bulunacaktır. Çünkü kısacık olan şu dünya hayatından sonra gelecek olan ebedi alemde kaybetmemek için ikaz ediliyoruz.


Yorum: Allahın bize verdiği nimetler ile ilğili

Neden?
Allah’ın bizi yaratması neden bir lütuftur,nimettir?Var olmanın bize ne faydası var? Allah beni var etmeseydi zaten böyle şeyler düşünemezdim, yani yokum zaten.
Bu soruyu sormamı haşa Allah’a isyan olarak anlamayın, gerçek manada merak ediyorum, buna sukretmemiz gerektiğini anlamak için soruyorum.


Yorum: Allahın bize verdiği nimetler ile ilğili

Omer Faruk
Soru sormak bilmenin anahtarıdır. Aynı zamanda kişinin düşünce yapısını ortaya koyan bir icraatıdır. Allah bundan dolayı Kur’an’da sık sık "hala düşünmez misiniz? niçin akletmiyorsunuz? diye sorularak sorarak bizi düşünmeye yönlendirir.

Peki sorduğunuz sorulara Kur’an nasıl cevap veriyor hiç bunlara cevap bulmayı denediniz mi? Çünkü Kur’an elinizin altında ve hiç buraya sormadan Kur’an’a bakabilirdiniz. Neden Kur’an’a bakmadınız. Ya da baktıysanız bulamadınız mı?

Sorunuza rahatlıkla cevap verebilirim. Ama önce bu işe EMEK verip vermediğinizi öğrenmek istiyorum. Çünkü İslami bilgide esas; BALIK VERMEK değil BALIK TUTMAYI öğretmektir. Bundan dolayı Allah hiçbir kulunu ayırmadan "OKU" emrini vermiştir.

Şimdi sizden cevap bekliyorum, Hayırlı geceler.


Neden?
Verebileceğim tek cevap şudur; İnsan kendi kendini yaratmaya kadir değildir, İnsan fıtratı gereği hep bir sonsuzluk arzusu içindedir yani her daim var olmak ister, kendi kendini var edemediği için ve insanı Allah yarattığı için bu insan için bir lütuftur.Benim diyecebilecegim tek cevap bu, sizin de cevaplarınizi bekliyorum İnşAllah.


Omer Faruk
Bu verdiğin cevaplar kendi mantığınla bulduğun cevaplar mı yoksa Kur’an’ı okuyarak elde ettiğin cevaplar mı? Eğer Kur’an’ı okuyarak bu bilgiyi elde ettiysen ilgili ayetleri paylaşır mısın?

Eğer mantığınla bulduğun cevaplar ise ben cevaptan bunu kastetmemiştim. Cevapların Kur’ani olması demek, mantığımızı Kur’an ile terbiye ettiğimiz anlamına gelir. Böylece verdiğimiz cevaplar Kur’an’ın tartışma metoduna dayalı olarak kesinlik ifade eder. Kur’an’ın kafir ve münafıklarla tartışma metodu, açık ve kesin deliller içerir. Mesela; Yeniden diriltmeyi sorgulayanlara Allah, ilk yaratmayı başaran niçin ikinci yaratmayı başarmasın diyerek cevap verir?

Ahkaf Suresi, 33. ayet: Onlar görmüyorlar mı ki, gökleri ve yeri yaratan ve onları yaratmaktan yorulmayan (Allah), ölüleri de diriltmeye güç yetirir. Hayır; gerçekten O, herşeye güç yetirendir.


yaslıkimse
Kuranı okuduğumda bende bunun cevabını bulamadım siz cevaplayabilir misiniz? Allah beni var etmeseydi zaten yok olacaktım.ben kuranı okudum fakat Allah’ın neden bize verdiği nimetlere şükretmemizi istediğini bulamadım. Allah’ın bizi yaratması neden lütufdür


Neden?
Senin yaratılışın da Allah’ın bir ayeti değil mi?Acikman-susaman-uyuman-nefes alman… Bu hadiseleri yaratan Allahu Teala değil mi? Nasıl ki susadiginda su içmek istiyorsun, aynı şekilde yaratıldın ve ebediyet istiyorsun, bu senin fıtratında var, eğer sende yoksa şaşırırım buna, kim yaratıldıktan sonra yok olmayı ister, her mahlukat, özellikle irade ve akıl sahibi insan hayatının devamını ister.
Kardeşim sorumu yineliyorum;
Bu sefer beni cevapsız bırakmayacağına inanıyorum ki alttaki bir üyemiz de bunu merak ediyormuş.
Soru: Allahın bizi yaratması neden lütuftur,nimettir.Eger yaratılmasaydik böyle bişey soramayacaktik zAten, yaratıldık ve imtihan ediliyoruz, Müslümaniz Elhamdülillah ve cenneti istiyoruz, Allahu Teâlânin bize hâlâ anlamakta güçlük çektiğim bu yaratılma nimetini vermesine nasıl bir şükürde bulunmaliyiz, buna neden sevinmeliyiz?
Cevaplarınizi bekliyorum, sizin düşüncelerinizi istiyorum, internetten alıntı yapmassaniz çok faydalı olacaktır.
Allah razı olsun cümlemizden


Kayıtsız Üye
Eğer yaratılmasaydık nimet diye bir şeyi bilmezdik. Allah insan yerine başka varlıklar yerine bizi yaratmayı seçmiş. Bizler seçilmiş bir varlık olduğumuz için diğer yaratılabilecek ama yaratılmamış varlıklardan daha üstünüz. Kendi varlığımızın farkındayız ve bu bilinçle dünyadaki şeylerin zevkini alıyoruz. Oysa bunları başka varlıklar tadabilirdi. O yüzden bu fırsat bize sunulduğu için de bu yaratılmaya şükretmemiz gerekir.


Kayıtsız Üye
İnsan kelimesinin Arapça’daki karşılığı çabuk unutan demektir. İnsan yaratılışı gereği kendisine yapılan iyiliği çabuk unutur ve bunu normal görür. Allah bizleri bu fıtratta yarattığı ve ona kolay ihanet edeceğimizi bildiği için dünya sınavı sırasında bizlerin yoldan çıkmaması için sürekli bizi uyarır. Çünkü uyarmasa nerden geldiğimizi unuturuz. Mesela güçlü insanlara bakın. Herkesin çekindiği. Bu insanlar da bir zamanlar beni idi. Ama kimse onların o halini hatırlamıyor. Ve bu güçlü insanlar diğer insanların kendilerinden çekindiklerini farkettiklerinde geldikleri yeri unutuyorlar. Oysa ki onların bu gücünü yaratan da Allah. Ama onlar bu durumun içindeyken bunu farkedemiyor. Bu durumu birçok şekilde örneklendirebiliriz. Özetlemek gerekirse Allah kendisine şükretmemizi kendisinin ihtiyacı olduğundan değil bizlerin geldiğimiz yeri unutup büyüklenmeyelim diye bu kadar çok uyarıyor. Eğer bizi bu fıtratta yaratmayı seçmeseydi, belki de bizleri bu kadar uyarmayacaktı. Tabi en doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Evet ben de bunu çok merak ediyorum. Yaratılmasaydık hiç olacaktık. Allah sanırım bize sonsuz hayat vad ediyor o yüzden yaratılmamıza şükretmemizi brkliyor sanırım. Ama ben de şu açıdan bakıyorum. Başıma gelen musibetler çok ağır. bunlara isyan ediyorum. Bu ağır hayatı yaşayıp sonunda cennete gidebiliriz ama gidemeyedebiliriz. Hiç yaratılmamış olmayı tercih ederdim. Çünkü başımdaki musibet çok ağır. Zaten ‘İnsan aciz yaratılmıştır.’ demiş Allah’u teala
kaldıramadığımız ve isyan ettiğimiz zaman nasıl ‘iyi ki yaratıldık’ diyebiliriz ki?


Günahkarlık
Çünkü Allah sana şans verdi, akıl verdi. Aklını kullan, beni an, benim yap dediklerimi yap ve cennetimi kazan diyor. Budur lütuf seni yarattı çünkü sana değer verdi, sana zaman verdi. Seni imtihan ediyor çünkü Allahı yani kendisini anmanı istiyor. Eğer yapılması gerekenleri yaparsan cennetliksin. Orada hiçbir sıkıntı yok, dert yok, zorluk yok. Sen bile kendini bilmezken o sana akıl verdi, güzel bir vücut verdi, iyi bir aile verdi. Sana diyorkı gel beni an, gel beni zikret rızamı kazan, neden hayvanlara değilde sana verdi insanlığı çünkü seni buna layık gördü. İşte bunun için lütuf

Yorum yapın

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();