Ölmekten çok korkuyorum.

Ölmekten çok korkuyorum.

kompleks
Ölmekten çok korkuyorum çünkü namaza yeni başladım ama çok kaza borcum var, oruçta öyle. Çok büyük günahlar işledim ve çok kul hakkına girdim.

Psikolojim bozuldu gerçekten. Şimdi bana ölüm gelse, kötü olacak. Çok yılımı boşa harcadım. Tevbe ediyorum ama oruç tutmaya hiç alışmadım diye şimdi de tutmuyorum. Namaz dışında birşeyim yok.


Cevap: Ölmekten çok korkuyorum.

kompleks
bana böyle kendimi toparlayacak şeyler tavsiye eder misinz?

Dünyavi ilmi öğreniyorum, İslamı daha iyi anlıyorum. İslam İlmini ve Dünyavi ilimleri öğrenmek istiyorum.


Cevap: Ölmekten çok korkuyorum.

Hoca
< Ölmekten çok korkuyorum.Ölmekten çok korkuyorum çünkü namaza yeni başladım ama çok kaza borcum var, oruçta öyle. Çok büyük günahlar işledim ve çok kul hakkına girdim.

Psikolojim bozuldu gerçekten. Şimdi bana ölüm gelse, kötü olacak. Çok yılımı boşa harcadım. Tevbe ediyorum ama oruç tutmaya hiç alışmadım diye şimdi de tutmuyorum. Namaz dışında birşeyim yok.
>
Ölmek demek dünya hayatının bitmesi, ahiretin başlamasıdır. dolayısıyla dünyada yaptıklarımızdan ve yapmamız gerektiği halde yapmadığımız şeylerden sorguya çekileceğimiz yerdir.
Hazırlığı olmayan birinin endişe duyması gayet normaldir.

Kardeş diğer açtıüın konuda bazı tavsiyelerim oldu onları okur musun?


Cevap: Ölmekten çok korkuyorum.

kompleks
okudum, Allah razı olsun. Birazdan tevbe edip, bırakacam hepsini.

Bazen yemine alışkanlıktan yalan yere ağzımdan hızlıca çıkıyor, tutamıyorum ne yapmam gerekir? Çok yemin ediyorum, onu bırakmam lazım.

Oruç konusunda bana yardım eder misiniz? Ailede görmediğim hiç pek, çok zor olacak alışmam. Şimdi hafif bir hastalığım var onu bahane ediyorum ama kendimi kandırıyorum.

Allah razı olsun, cesaretlendim.


Hoca
< okudum, Allah razı olsun. Birazdan tevbe edip, bırakacam hepsini.

Bazen yemine alışkanlıktan yalan yere ağzımdan hızlıca çıkıyor, tutamıyorum ne yapmam gerekir? Çok yemin ediyorum, onu bırakmam lazım.

Oruç konusunda bana yardım eder misiniz? Ailede görmediğim hiç pek, çok zor olacak alışmam. Şimdi hafif bir hastalığım var onu bahane ediyorum ama kendimi kandırıyorum
Allah razı olsun, cesaretlendim. >

  • Yemini zamanla bırakırsın inşAllah. Allah adı değerlidir her sözde onun adına yemin ederek kullanılmaz.
  • Bir dost bile dostuna zor anlarda yardım ederken, Allah, mümin ulunu yardımsız bırakır mı? HAŞA sen Rabbin ile samimi ol o sana orç ve diğer knularda da yardım eder.
  • bu konu okur musun kardeş: forumduasi.com/ramazan-ve-oruc-yazilari-tavsiyeler/130315-cok-sicak-evet-ali-ulvi-kurucuun-hatiralarindan-su-ferahliginda-bir-bolum.htmlÇok Sıcak Evet… Ali ulvi kurucu’un hatıralarından su ferahlığında bir bölüm

ebediyyetyolcusu
Selamün Aleyküm

Kardeş, Kuran okumasını biliyorsan her gece Mülk suresini okumanı tavsiye ederim, çünkü Mülk suresi Kabir azabına manidir birde Allahu teala’ya hüsnü zan beslemeli ümit ve korku içerisinde olmalısın.

İnsan ancak Allah’ın rahmeti ile cennete girer. Allahu teala iman edip salih amel işleyenleri altlarından ırmaklar akan cennetlere koyacağını vaadediyor.

Kötülükleri bir tarafa bırak kimin hakkı varsa üzerinde onun ile helalleşmeli yaptıklarından üzüntü duymalısın bir daha asla o kötülükleri yapmamak üzere tevbe etmeli Allahu teala’ya yönelmeli göz yaşı dökmelisin.

Bu zor değildir kıyamet gününü göz önüne getir kimseden fayda yok Cehennem’de getirilmiştir artık diye düşün.

Bu ayetleri tefekkür eyle

Rabbin(in buyruğu) geldiği ve melekler dizi dizi durduğu zaman; (Fecr Suresi, 22)
O gün, cehennem de getirilmiştir. İnsan o gün düşünüp-hatırlar, ancak (bu) hatırlamadan ona ne fayda?
(Fecr Suresi, 23)
Der ki: “Keşke hayatım için, (önceden bir şeyler) takdim edebilseydim.” (Fecr Suresi, 24)
Artık o gün hiç kimse (Allah’ın) vereceği azap gibi azaplandıramaz. (Fecr Suresi, 25)
Onun vuracağı bağı hiç kimse vuramaz. (Fecr Suresi, 26)


HAMMADUN
Elhamdulillah, ALLAH RAZI OLSUN SİZDEN MUM HOCAM…..

< Bir dost bile dostuna zor anlarda yardım ederken, Allah, mümin kulunu yardımsız bırakır mı? HAŞA sen RAB’bin ile samimi ol o sana oruç ve diğer konularda da yardım eder. >
RAB’bim Cümlemizden Razı olsun. Amin.


burcealtug
Ölüm ALLAHUTELA ya kavuşmaktır. Ölüm onun merhameti altına girmektir.Aslında ölüm kurtuluştur. Dünyada ne kadar kalırsak o kadar riskteyiz. Güzel ameller yaparsak ne ala. Namaz kılmak konusunda bende senin gibi yeniyim yani eylülde 1 yıl olacak. Kaza namazı yapmaya çalışıyorum. Oruç konusunda da çok borcum var. ALLAHA samimi olarak tövbe edip geçmişte onun için yapamdığım ibadetler konusunda pişman olduğumu yakararak söylüyorum.TÖVBE ………ve elinden geldiği kadar ibadet.Ölümden hiç korkma. Dua et hayırlı ölüm versin affetsin


mavigokyuzu35
Merhabalar,
Uyumaktan çok korkuyorum ek olarak yetişkin biriyim. Uykudaki o boşluk 7 saat boşluk ve o boşlukta ne olduğunu bilmemek bir şey hissetmemek beni çok korkutuyor. Ne yapmalıyım ne önerirsiniz? Psikiyatriye gittim ek olarak ordada bir çözüm bulamadım. Bu konu maalesef tüm yaşantımı bozdu. Lütfen yardım ediniz.


Kayıtsız Üye
Ölmekten korkuyorum aynı zamanda ibadetlerimi de yapıyorum lakin günahım çok kendi halimi düşündükçe ağlıyorum. Bana bu içine düştüğüm hal nedir cevaplar mısınız.


ölmekten çok korkuyorum, Ölmekten korkuyorum

Yorum yapın

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();