Allahın tek oldugunun kanıtları nelerdir bunu nasıl anlarız acaba bilen var mı ???

Allahın tek oldugunun kanıtları nelerdir bunu nasıl anlarız acaba bilen var mı ???

hass
Allahın tek oldugunun kanıtları nelerdir bunu nasıl anlarız acaba bilen var mı ???


Cevap: Allahın tek oldugunun kanıtları nelerdir bunu nasıl anlarız acaba bilen var mı

mustafaocak61
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

قُلْ هُوَ اللهُ اَحَدٌ (1) اَللهُ الصَّمَدُ (2) لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ (3) وَلَمْ يَكُنْ لَهُ كُُفُواً اَحَدٌ (4)

Rahmân ve Rahîm olan Allahın ismi ile.

Ya Muhammed sallAllahü aleyhi ve sellem ! De ki; O, Allah birdir, Sameddir. O, doğurmamışdır, doğurulmamışdır. Hiçbir şey Onun dengi (ve benzeri) değildir.
(İhlas Suresi)

Eğer yerde ve gökte Allah’tan başka ilâhlar olsaydı, kesinlikle ikisinin de düzeni bozulurdu. Demek ki, Arş’ın Rabbi Allah, onların nitelemelerinden uzaktır, yücedir.

(Enbiya Suresi, 22.Ayet)

Zaten, yaratılanlar hep çift yaratılmıştır. İnsanlar çift yaratılmış, gündüz-gece, ağır-hafif, sıcak-soğuk, yüksek alçak, yaz-kış vs. Saymakla bitiremeyiz.


Cevap: Allahın tek oldugunun kanıtları nelerdir bunu nasıl anlarız acaba bilen var mı

fanihayat
O’ndan başka İlah yoktur; diriltir ve öldürür. Sizin de Rabbinizdir, geçmiş atalarınızın da Rabbidir. (Duhan Suresi, 8)

De ki: "Eğer söyledikleri gibi O’nunla beraber ilahlar olsaydı, onlar arşın sahibine mutlaka bir yol ararlardı." (İsra Suresi, 42)

Tartışmasız, sizin İlahınız gerçekten birdir. (Saffat Suresi, 4)

Allah… O’ndan başka İlah yoktur. Diridir, Kaimdir. O’nu uyuklama ve uyku tutmaz. Göklerde ve yerde ne varsa hepsi O’nundur. İzni olmaksızın O’nun Katında şefaatte bulunacak kimdir? O, önlerindekini ve arkalarındakini bilir. (Onlar ise) Dilediği kadarının dışında, O’nun ilminden hiçbir şeyi kavrayıp-kuşatamazlar. O’nun kürsüsü, bütün gökleri ve yeri kaplayıp-kuşatmıştır. Onların korunması O’na güç gelmez. O, pek Yücedir, pek büyüktür. (Bakara Suresi, 255)


Cevap: Allahın tek oldugunun kanıtları nelerdir bunu nasıl anlarız acaba bilen var mı

fanihayat
"Ey Allah’ın Resulü," dedim, "mahlukatını yaratmazdan önce Rabbimiz nerede idi?" Bana şu cevabı verdi: "el-Amd’da idi. Ne altında hava, ne de üstünde hava vardı. Arşını su üzerinde yarattı." (Ahmed İbnu Hanbel dedi ki: "Yezid şunu söyledi: "el-Ama, yani "Allah’a birlikte başka bir şey yoktu" demektir.")
Ravi: Ebu Rezin el-Ukeyli
Kaynak: Tirmizi, Tefsir, Hud (3108)


@mir
Zümer 29
(Mekkî 59) Allah, çekişip duran birçok ortakların sahip olduğu bir adam (köle) ile yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Hamd Allah’a mahsustur. Fakat onların çoğu bilmezler.
İsrâ 42
(Mekkî 50) De ki: Eğer söyledikleri gibi Allah ile birlikte başka ilahlar da bulunsaydı, o takdirde bu ilahlar, Arş’ın sahibi olan Allah’a ulaşmak için çareler arayacaklardı.


ebediyyetyolcusu
Döl yataklarında size dilediği gibi suret veren O’dur. O’ndan başka İlah yoktur; üstün ve güçlü olandır, hüküm ve hikmet sahibidir. (Ali İmran Suresi, 6)

O, Allah’tır, Kendisi’nden başka İlah yoktur. İlkte de, sonda da hamd O’nundur. Hüküm O’nundur ve O’na döndürüleceksiniz. (Kasas Suresi, 70)

De ki: O Allah, birdir. (İhlas Suresi, 1)

"Gerçekten Ben, Ben Allah’ım, Benden başka İlah yoktur; şu halde Bana ibadet et ve Beni zikretmek için dosdoğru namaz kıl." (Taha Suresi, 14)

O Allah ki, O’ndan başka İlah yoktur. Gaybı da, müşahede edilebileni de bilendir. Rahman, Rahim olan O’dur. (Haşr Suresi, 22)

O Allah ki, O’ndan başka İlah yoktur. Meliktir; Kuddûstur; Selam’ır; Mü’mindir; Müheymindir; Azizdir; Cebbardır; Mütekebbirdir. Allah, (müşriklerin) şirk koştuklarından çok Yücedir. (Haşr Suresi, 23)

O Allah ki, Yaratan’dır, (en güzel bir biçimde) kusursuzca var edendir, ‘şekil ve suret’ verendir. En güzel isimler O’nundur. Göklerde ve yerde olanların tümü O’nu tesbih etmektedir. O, Aziz, Hakimdir. (Haşr Suresi, 24)


ebediyyetyolcusu
Gerçek (hak) Rabbinden (gelen)dir. Şu halde sakın kuşkuya kapılanlardan olma. (Bakara Suresi, 147)

Biz ayetlerimizi hem afakta, hem kendi nefislerinde onlara göstereceğiz; öyle ki, şüphesiz onun hak olduğu kendilerine açıkça belli olsun. Herşeyin üzerinde Rabbinin şahid olması yetmez mi? (Fussilet Suresi, 53)

Gerçek, Rabbinden (gelen)dir. Öyleyse kuşkuya kapılanlardan olma. (Ali İmran Suresi, 60)


mümini78
Burada verilen cevaplar kesinlikle önemli ve yerinde cevaplar ancak birşeye kendisinden delil vermek yeterli olsada kişinin kalbi tam tatmin olmayabilir. Tabiki bu soruları sormak yersiz değildir. Öncelikle bir şeyin yaratıcısı tek olmak zorundadır. Çünkü bir şeyi iki yaratıcı yaratmış olsa bu şeye iki yaratıcı ortak olmak zorunda olur ki bu da dengeyi ve düzeni bozar. Bir yaratıcının istediğini diğer yaratıcı istemeyebilir. Tabiki islam dininde tek yaratıcı vardır ve o da Allahtır. Burada açıklamayı daha anlaşılır hale getirmek için iki yaratıcı varsayımında bulundum. Yine yaratıcı iki tane olsa hükümlerde iki tane olur ve yine iki yaratıcı olmuş olsa duaların kabulünde de iki yaratıcı söz sahibi olması gibi karışık bir durum söz konusu olacaktı. Sonuç: Yaratıcı bir tanedir. O halde Allah ta bir tanedir.


OxyGen`s
kardeşim Star size comporasion muydu neydi o videoyu izle gezegenler hakkında.. Güneş VY CANİS MAJORİS adlı gezenın yanında aha bu nokta kadar . innamıyorsan video ya bakarsn


@mir

bu videoyu kast ediyorsun değil mi?
gerçekten herkesin izlemesi lazım
imanı olanın imanını kafirin de hüsranını arttırıyor


çelebiler
Rabbimizin tek olduğunu anlamanın en güzel yolu şudur ve basittir.Yukarıda arkadaşların örnek gösterdiği ayetlerde vereceğim örneği anlatır.

Bir işletme düşünün işleri çok iyi.Tüm çalışanlar memnun.Patronlarda iyi kazanıyor.Firma iki ortaklı.

Fakat zamanla işler ne kadar iyi de olsa ortaklardan biri kendisinin daha çok çalıştığını söylüyor ve daha çok para istiyor.Diğer ortakta bunu kabul etmiyor.Çok çalıştığını söyleyen hissesini alıp ortaklıktan ayrılıyor.Sermaye kaybına uğrayan firma zayıflıyor ve işleri aksamaya ve bozulmaya başlıyor.İşler bozulunca parasını tam alamayan işçiler birer ikişer ayrılmaya başlıyor.Nihayetinde o iş yeri iş yapamaz,para kazanamaz oluyor ve iflas ediyorlar.

Böyle bir hikayeye kendi hayatımızda pek çok kereler rastlamışızdır değil mi?Hayatımız kaç senedir.Ben bu yaşıma kadar böyle hikayeleri mutlaka birden fazla duydum.

Bu kainatın yaşını düşünürsek,o kadar zamandan beri işleyen düzende bir tek aksaklık olmamış.Şöyle düşünmeliyiz "haşa eğer iki ilah olsaydı mutlaka bir yerde anlaşmazlığa düşeceklerdi".Öyleyse bunca zamandır eksiksiz işleyen bu kainatın tek yaratıcısı vardır O da Allahtır. (azze ve celle)


Kayıtsız Üye
Allahın bir olduğunu dünyadaki düzenden anlarız…(kuran ı bilmeyenler için)


Allahın tek olduğunun delilleri, Allahın bir olduğunu nasıl anlarız, Allahın tek olduğunu nasıl anlarız

Yorum yapın

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();