Kuran sürelerine verilen çeşitli isimler

Kuran sürelerine verilen çeşitli isimler

@hmet
SURELERE VERİLEN ÇEŞİTLİ İSİMLER
Kur’ân sûreleri, ihtiva ettikleri âyet sayısı bakımından bir tasnife tâbi tutulmuştur. Buna göre

Ayet sayısı yüzden fazla olanlara Tıval (es-seb’ut-Tıval:Bakara (286), Ali İmran (200), Nisa (176), En’am (165), A’raf (206), Şu’arâ (227), Sâffât (182)), Ayetleri yüz dolayında olanlara yahut biraz geçenlere "Miûn" , sayı bakımından âyetleri yüzün altında bulunanlara "Mesânî", âyetleri kısa ve besmeleli fasılaları çok olan sûrelere de "Mufassal" denilmiştir.

Bir başka ayrım da namazda okunuşu açısından yapılmıştır. Uzun sûreler, Tıvâl-i Mufassal olarak anılır. Hucurât sûresi ile Bürûc sûresi arasındaki sûreler (Sabah ve Öğle namazlarında) bu grupta yer alır. Orta uzunluktaki sûrelere de Evsât-i Mufassal denir. Bürûc sûresi ile Beyyine sûresi arasındaki sûreler (İkindi ve Yatsı namazlarında) bu grupta yer alır. Kısa sûreler ise, Kısâr-ı Mufassal diye anılır. Bunlar Beyyine sûresinden Nâs sûresine kadar olan sûrelerdir (Akşam namazında).


Cevap: Kuran sürelerine verilen çeşitli isimler

HADİE
surelere verilen isimlerin anlamları ;maide -sofra suresi
nisa -kadın suresi
enfal- ganimet suresi
tevbe -tövbe suresi
rad-gök gürültüsü süresi
kehf-mağara suresi gibi


Ùzun surelere ne denır, kisa surelere ne ad verilir, ayet bakimindan en uzun sure

Yorum yapın

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();