Ağız çalkalamak orucu bozar mı

Ağız çalkalamak orucu bozar mı

mum
Ağzı çalkalamak orucu bozmaz. Fakat kasıtlı olarak ağza fazlasıyla su alıp su boğazdan geçerse oruç bozulur. Ayrıca keyfi olarak ağzı çalkalamak oruç sevabını azaltır.


Maden suyu ile ağız çalkalamak

Kayıtsız Üye
Sabah ezanı okunurken ağzımda hurma kırıntısı gibi kalıntılar hissetim yada vesveseydi şişedeki suyun maden suyu ile karıştırmıştım unuttum bir anda ağzımı çalkalamak için ağzıma aldım gargara yaptım sonra gidip tükürdüm, şimdi maden suyunun tadı geldiği için orucum bozulmuşmudur bozulmamışdır.


Yorum: Ağız çalkalamak orucu bozar mı

arifselim
Ağza gelen bir tattan dolayı orucun bozulmaz. Oruçluyken ağzı yıkama ve çalkalama da aşırıya kaçmamak gerekir. Şayet boğaza bir su kaçarsa o zaman oruç bozulur ve bir gün kaza lazım gelir.


Yorum: Ağız çalkalamak orucu bozar mı

Kayıtsız Üye
Cevabınız için çok teşekkür ederim dediğim gibi benimkisi sadece kırıntıların boğazıma kaçıp orucumu bozmaması içindi.


tahtadanev
Merhaba ben oruçluyken hapşırmıştım peçeteyle burnumu sildim. Peçete ağzıma girdi mi? Girmedi mi? Şüphelendim. Sonra ağzımı suyla çalkaladım, şu ağzımdayken istemlice dilimi suya değdirerek tadına baktım, ama suyu yutmadım. Orucum bozulur mu? Bozulursa kefaret orucu tutacak mıyım?


Ensar
Böyle bir hareketten orucunuz bozulmamıştır, içiniz rahat olsun kefaret orucuda tutmaya gerek yoktur. Suyu ağzınıza sürerken dikkatli davranın yutmadığınız sürece oruç bozulmaz.


ağız çalkalama orucu bozar mı, ağızda su çalkalamak orucu bozar mı, Oruçlu iken ağzı çalkalamak orucu bozar mı

Yorum yapın

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();