Allahın rahmeti merhameti ne demek

Allahın rahmeti merhameti ne demek

owlcruiser
Allahın merhameti sonzuzdur, Allahın rehmeti hakkında kısaca bilgi verir misiniz


Cevap: Allahın rahmeti merhameti ne demek

Şema
Ayet ve Hadislerde ”Rahmet” Kavramı

Rahmet, Rahmân, Rahîm ve Rahim kavramları

Rahmân, (Allah’tan başkası için kullanılmaması yönüyle) husûsî bir isim olup umûmî bir mana taşımaktadır. Rahmân Allah, ayırım yapmaksızın bütün varlığa ihsanda bulunmaktadır, onları rızıklandırmaktadır. Rahîm, (Allah’tan başkası için de kullanılması yönüyle) umûmî bir isim olup husûsî bir mana taşımaktadır. Rahîm Allah, rahmetini sadece mü’minlere has kılmıştır (Ahmet Şerbâsî, I, 37) .

Rahim
Rahim, çocuğun içinde yetiştiği, kadınlara ve dişi hayvanlara mahsus organa denir. Dilimizde buna ‘dölyatağı’ deriz. Çoğulu erham dır. Rahim, aynı dölyatağında yetişip dünyaya gelen insanlar arasındaki akrabalık bağını da ifade eder. Zevu’r-rahim, akrabalar için kullanılan diğer bir isimdir. Aralarında neseb bağı olan herkesi kapsar.

Resulü Ekrem (s.a.s.) şöyle buyurmuştur: Allah rahmeti yüz parça yaratmış, doksan dokuzunu kendi nezdinde tutmuş, yeryüzüne bir parçasını indirmiştir. İşte mahlûkât bu bir parçadan dolayı birbirlerine merhamet ederler. Hatta at (bazı rivayetlerde hayvan geçmektedir), yavrusuna basmamak için tırnağını (ayağını) kaldırır .

Yard. Doç. Dr. Yusuf Güneş


rahmet merhamet ne demek, Allahin yuz rahmeti

Yorum yapın

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();