Başımı açsam mı açmasam mı?

Başımı açsam mı açmasam mı?

Tiamin
Merhaba
Annemin yasadigi dinsiz yasantilarin sonucu ilk okul birinci sinifta zorla basimi kapattim. Ortaokula kadar bir çok kez acilip kapandim. Ne yaptigimin farkinda olmadan. En son iki yil önce degerli olduguna inandigimm biri ile evlenebilmek için tesetture girdim. Babasi imam ve dedesi imamdi. Basortusu olmayan kizlari gelin olarak almiyyorlardi. Esim bana karsi saygili. insan için kapandigimin farkinda. Aradan iki yil gecmesine ragmen ben bir çok kez istegiimle acildim, balayı, yuruyus, tatil, sinema vs Gibi zamanlarda. Acik rahattim o sekilde. Kendimi iki yuzlu gibi hissediyorum. Basortusunu sadece beni tatli gösterdiği için takıyorum birde insan için. Pardesu, kap vs gibi dis kiyafet pek giymem kisa tunikler ve pantolonlar giyerim. Pek bir tesettur giyinimimde yok. Basortusu şuan bulundugum aile iciin bir sembol aile sembolu gibi ve bundan nefret ediyorum. Beni basortumm için aldiklarini soyluyorlar. Allahinn emri oldugu için kapanmadim ve icimde saçlarımın gorunmesinin haram olduguna dair bir inancta yok. Sadece erkeklerin bedenime bakmamasini gerektiren kiyafetler giyerek saclarimin acik olmasi beni mutlu ediyor. Ben ne yapacagimm? Kapali kalmam doğru mu?


Yorum: Başımı açsam mı açmasam mı?

bbgbbg
İçimde saçlarımı kapatmanın haram olduğuna dair inanç yok dedin olayı bitirdin zaten.Kardeşim helali haramı Allah(azze ve celle) belirler.Bize sorarsan tabiki açılma deriz.Ama Allah(cc) rızası için kapan.Allah’ın(cc) huzurunda kayın babanıza nasıl anlatacaksınız ben sizi şöyle kandırdım böyle kandırdım aslında açıktım diye ? Onu geçtim en önemlisi Allah’a(azze ve celle) ne diyeceksiniz ? Kocamın ailesi çıplak gelin istese soyunurdum kapalı gelin istediler kapandım mı diyeceksin ?

Aman kardeşim gel tövbe et.Kendi ahiretini düşün biraz.Nefsimizi bir kenara koyalım.Yeni bir hayata başla yeni hayatında samimiyet ve ihlas olsun.


Yorum: Başımı açsam mı açmasam mı?

Kayıtsız Üye
Oncelikle harama helal demek, Allah korusun, kufre dusurur.

Dinini ogrenip, Allah i tanimalisin. anne babanin rizasi için hasa rizasindan vazgecilebilecek bir Allah değil tesetturu farz kilan. Nefse güzel geliyor olabilir, ama su maksimum 60 yilcik daha duracagimiz dunyanin bir zevkine, sonsuzlugu degisirmi insan. Cennette nefsimize hos gelen herseyin olacagi haber verilmiyormu zaten.

29/ANKEBÛT-64: Bu dünyâ hayâtı eğlence ve oyundan başka bir şey değildir. Âhiret yurdu, işte asıl hayât odur (asıl yaşanacak yer orasıdır), keşke bilselerdi!

Yorum yapın

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();