Bebeklerin avret yerine bakmak

Bebeklerin avret yerine bakmak

Kayıtsız Üye
a-bebeklerin avret yerlerine bakılabilir mi ?
b-5-7 yaşlarındaki çocukların avret yerine bakılabilir mi ?
c-Çok yaşlı insanların küçük avret mi deniyor bilmem ama o diz kapağı ile göbek deliği dışında kalan bölgelerine bakılabilir mi?


Yorum: Bebeklerin avret yerine bakmak

arifselim
Bebeklerin 4 yaşına kadar avret yerleri yoktur. Bu yaştan sonra ise cinsel istek hissi verecek yaşa kadar avret yerleri sadece haya yerleri kabul edilir.

Çocukların on yaşından sonra erkek olsun kız olsun, avret yerleri, namazda ve namaz dışında, erginlik çağına ulaşmış kimselerin avret yeri gibi sayılır." [İbn Abidîn, Reddü’l-Muhtâr, Mısır, (t.y), I/378].


Yorum: Bebeklerin avret yerine bakmak

Kayıtsız Üye
Niçin bakacaksınız ki? Sebep ne?
Temizlik için yanı çocuğun bakımı içinse ; zaruretten bakılır. Soru ne tuhaf!!
Çocuğun yada bebeğin ihtiyacı varsa Anne Baba olarak, ebeveyn olarak bu bir görev.
Zaruret varsa günah yoktur. Zaruret yoksa niye bakıyorsunuz???


Yorum: Bebeklerin avret yerine bakmak

Ad4m
Küçük kız çocuklarını çok açık giydiriyorlar.Erkek çocukları da "avret" yerleri dışındaki yerleri açık geziyor.


Kayıtsız Üye
Çocuklar açık giymiyormuş…
Şu yazdığınız tarz, dine yeni ısınan bir insana veya dinsiz bir insana ne düşündürdü. Din düşmanlarını sevindiriyorsunuz. Çocuk bunlar. Bütün sorunlarımız bitti o mu kaldı.
Müslümanın gözü dışarda olmaz kendinde olur. Çocuğa ne giymiş açık mi kapalı mi diye bakılmaz merhamet ile sevgi ile bakılır. Yetişkinler bitti çocuklar oldu derdimiz. Allah karakterlerimizi kemale erdirsin..

Yorum yapın

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();