Hacı uğurlama duası

Hacı uğurlama duası

Kayıtsız Üye
Hacı uğurlama duasına ihtiyacım var bana hacı uğurlandığında hangi dua okunması gerekmektedir ?


Cevap: Hacı uğurlama duası

esin-ti
Hacı Uğurlama Duası
بسم الله الرحمن الرحيم
وَ لِلّأَهِ عَلَ نّأسِ حِِجُُّ لْبَيْتِ مَنِ سْتَطأَعَ اِلَيْهِ سَبِىِ لَأَ…
صَدَ قَ للّهُ لْعَظِىمُ


Ya Rabbe’l Alemin!
Kur’anı Keriminde,”Yoluna Gücü Yeten herkesin,O eve gidip haccetmesi insanlar üzerine Allahın bir hakkıdır”Buyurdun.işte bı emre uyarak,Hazırlık yapan hacı adaylarımızı uğurlamak için toplandık,Bu merasimi hepimiz için hayırlı eyle.Hacı adaylarına rahatlıkla ve selametle mukaddes topraklara varmayı nasib eyle.


Yanıt: Hacı uğurlama duası

zehraoku
Amin Ya Erhamerrahımiyn. Sübhane Rabbiyel aliyyil â’lel vehhâb. (Euzü-besmele) Elhamdülillâhillezî emranê biziyaret-i beytillahil haram. Vessaletü vessalâmü alâ rasulinê Muhammedinillezî hüve Sâhibür’ Rüknü vel Makam. Ve alâ ê lihi ve asha bihil berâatil Kirâm.
Ey Hâlık-ı Mekkete vel’ Haram ve Sâhib-ül’lütfu vel’ kerem olan Ulu Allah! Cümlemize fevz-ü nusret ihsan eyle YaRabbi. Kusur ve noksanlarımızı affeyle. Bu sene hac yolculuğuna niyet eden huccac-ı kirama selamet ve saadet ihsan eyle. Hac yolculuğu esnasında umur-u dünyevi ve dini vazifelerini kolay eyle Ya Rabbi. Maksatların büyüğü, isteklerin âlası olan o mübarek makamlara kemal-i sıhhat ve afiyetle varmayı nasip eyle Ya Rabbi. Estağızü billah: ( Ve lillâhi ale’ nnâsi hıccü’l beyti menistetâğa ileyhi sebîlâ…) emr-i celilini ifa etmek için yola çıkan şu huccâc-ı kirâmın haclarını makbul, sây’larını meşkûr, günahlarını mağfur, amellerini kabul, kalplerini mesrûr,din ve dünyalarını mâmur ve ticaretlerini de lentebûr sırrına mazhar eyle Ya Rabbi. Mukaddes hac vazifelerini ifadan sonra, sâlimen ve gânimen vatanlarına, evlâd-ü ıyâline, ve bilcümle dostlarına kavuşmalarını nasip eyle Ya Rabbi.

Bu âciz kullarına dahi o mübarek makamlara varıp yüzümüzü gözümüzü sürmek, Arafat’ta vakfe ederek Lebbeyk, Allahümme lebbeyk, innel hamde ve’ nnı’mete leke vel mülke lâ şerîke lek diyerek ağlamak, Yüce Dergâhına münâcatta bulunmak ve habîbinin eşiğine yüz sürmeyi en yakın zamanda cümlemize nasip eyle Ya Rabbi. Sevgili peygamberimizin Ravza-i mutahherasına varıp huzuru maneviyyelerinde durarak Esselâlâtü vesselâmü aleyke YarasulAllah, essâlâtü vesselâmü aleyke Ya habîbAllah diyerek şefaat dilemek biz âciz kullarına nasip eyle Ya Rabbel âlemîn.
Hac farizasını ifâdan sonra bu hacı adaylarımızı Hak yoldan giden, hakka hukuka riayet eden, hac şerefini muhafaza ile insanlara örnek olan kullarından eyle. Bu muhterem zatları her yerde, her zaman müslümanca yaşayan ve huzuruna Müslüman olarak gelen kullarından eyle Ya Rabbi. Memleketimizi ve diğer memleketlerini yerden, gökten gelecek her türlü âfât ve musibetlerden muhafaza eyle Ya Rabbi.
Sübhane Rabbike Rabbil izzeti ammâ yâsıfûn. Ve selâmün alel mürselîn. Velhamdülillâhi Rabbil âlemîn el- fâtiha.


hacı uğurlama duası, hac uğurlama duası, umre uğurlama duası

Yorum yapın

1melek.com petinya.net Kompozisyon/ !function(){"use strict";if("querySelector"in document&&"addEventListener"in window){var e=document.body;e.addEventListener("mousedown",function(){e.classList.add("using-mouse")}),e.addEventListener("keydown",function(){e.classList.remove("using-mouse")})}}();